Logo MojaObčina.si

Luče

JUTRI
2°C
-7°C
PON.
1°C
-3°C
Deli
1166

Bližajo se 25. Solčavski dnevi

Zandji konec tedna v juliju bo Solčavsko zopet oživelo. Pripravljajo se namreč že 25. Solčavski dnevi, ki bodo ponudili bogat nabor kulturnega, špornega in zabavnega programa. 
V petek, 28. julija, bo ob 17. uri Solčavske dneve otvoril Turnir v malem nogometu, ki bo potekav na športnem igrišču v Solčavi, kmalu za tem pa bodo v Zadružnem domu odprli razstavo ročnih del in fotografij domačinov. V cerkvi Marije Snežne boste obiskovalci ob 19. uri lahko prisluhnili koncertu klape Skala, navdušeni zoologi pa boste na svoj račun prišli v noči s petka na soboto - od 21. do 24. ure bo namreč nad župniščem v Solčavi moč opazovati nočne metulje. Opazovanje metuljev bo sicer ob istih urah potekalo tudi še naslednji dan.
Večina programa se bo zgostila v soboto, 29. julija. Že ob 8.30 zjutraj se boste kolesarji lahko podali na kolesarski izlet, na katerega pa se je treba prijaviti do 23. julija pri Matevžu Čmagarju (040 813 219). Tisti, ki kolesa raje zamenjate za pohodniške čevlje, se lahko ob 9. uri podate na voden pohod po Logarski dolini do slapa Rinka. Otroci se bodo med tem lahko zabavali z ustvarjanjem in spoznavajem narave pri župnišču v Solčavi. Franc in Liza filc bo od 14. do 19. ure organiziral delavnico polstenja, na kateri si boste lahko izdelali par udobnih copat. Ob 16h pa se bo odprl nov Butik ročno izdelanih polstenih izdelkov pri trgovini Mercator.
V nedeljo prav tako ne bo dolgočasno: po maši si boste šahovski navdušenci lahko ogledali prijateljsko tekmo v sejni sobi Centra Rinka, najbolj zagreti pa se boste z vodilnimi šahisti Zgornje Savinjske doline lahko pomerili tudi sami. Od 10. ure dalje pa bo sledila splošna zabava in veselo vzdušje, saj bo potekala vaška tržnica, igrali bodo številni muzikanti, proslavljala se bo obletnica izgradnje in odprtja solčavskega Zadružnega doma in še in še.

Vabljeni!
Več o programu si preberite tukaj.

Všečkaj objavo

Oceni objavo

Število glasov: 0

Oglejte si tudi

Komentarji

Za komentiranje se morate prijaviti.
Na ta prispevek še ni komentarjev. Bodi prvi!