Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
5°C
JUTRI
23°C
6°C
Oceni objavo

DONACIJA ZA NAKUP DEFIBRILATORJA

Predstavnika Zavarovalnice Triglav Robert Kvar in Benjamin Mlačnik sta županu Cirilu Roscu predala simbolični ček za sredstva, s katerimi bo občina kupila defibrilator. Ta bo nameščen v novem Športnem centru Luče.

Zavarovalnica Triglav v sklopu svoje akcije Za boljši jutri med drugim namenja sredstva za nakup avtomatskih defibrilatorjev. Nedavno sta predstavnika zavarovalnice županu Cirilu Roscu predala simbolični ček za denar, s katerim bo občina kupila defibrilator. Ta bo nameščen v novem Športnem centru Luče. Na tej lokaciji se bo ob različnih priložnostih zbiralo večje število ljudi in z defibrilatorjem bo dodatno poskrbljeno za njihovo varnost. 

V Lučah sta do sedaj nameščena dva javno dostopna defibrilatorja in sicer na gasilskem domu in na občinski stavbi. Na pobudo občinskega sveta namerava občina s to življenjsko pomembno napravo postopoma opremiti vsa naselja. »Z eno od teh naprav so že rešili življenje in če je rešeno le eno življenje, je investicija več kot poplačana,« pravi župan Ciril Rosc.

Oglejte si tudi