Logo MojaObčina.si

Luče

DANES
9°C
-5°C
JUTRI
6°C
-6°C
TURISTIČNO DRUŠTVO PODVOLOVLJEK
Deli
Družba in javne storitve, Društvo, Potovanje in turizem

TURISTIČNO DRUŠTVO PODVOLOVLJEK

Predstavitev

Turistično društvo Podvolovljek, ki je bilo ustanovljeno leta 2000, je v letih svojega delovanja pomembno vplivalo tako na podobo naselja Podvolovljek, kot tudi življenje v njem. Poleg bolj ali manj tradicionalnih prireditev kot so očiščevalna akcija, postavljanje mlaja, veselica, miklavževanje in koledovanje, je društvo za popestritev dogajanja ter povezovanje krajanov skrbelo tudi z občasnimi organizacijami raznih tečajev, predavanj,  pohodov, smučarskih tekem in tudi plesnega tečaja.

 

Na podlagi pobud, ki jih je društvo dalo občini Luče in državi, je bilo z njune strani realiziranih kar nekaj pomembnih projektov (signal za mobitel, prostorski načrti, cesta čez Rakovo, brezžični internet...).

 

Poleg tega je društvo z lastnim angažiranjem zaslužno za mnoge pridobitve, ki so prispevale k boljši prepoznavnosti in k drugačni podobi naselja:

 

-       zgibanka Podvolovljeka in postavitev označitvenih tabel

-       javna razsvetljava in osvetlitev cerkve

-       tlakovanje pri cerkvi

-       ureditev prireditvenega prostora ter izgradnja igrišča

-       odkup Žagerskega mlina in ureditev okolice

-       izdaja knjige »Podvolovljek skozi čas«, avtorja Toneta Petka

 

Vsega naštetega nikakor ne bi bilo možno narediti brez prizadevnega dela članov društva, ki so svoje znanje in čas vlagali za skupno dobro. Društvo si bo še naprej prizadevalo za večjo prepoznavnost Podvolovljeka in ohranjanje njegove kulturne ter naravne dediščine, hkrati pa skrbelo za čistost tega lepega dela Slovenije.

TURISTIČNO DRUŠTVO PODVOLOVLJEK TURISTIČNO DRUŠTVO PODVOLOVLJEK TURISTIČNO DRUŠTVO PODVOLOVLJEK