Logo MojaObčina.si
DANES
10°C
6°C
JUTRI
10°C
2°C
Oceni objavo

PRIREDITEV OB PRAZNIKU OBČINE LOŠKI POTOK

Po dveh letih, ko zaradi znanih razlogov prireditve ob praznovanju občinskega praznika ni bilo oziroma je potekala v manjšem obsegu, smo letos praznovanje spet obeležili v obliki, kot je bila to navada v preteklosti. Letošnja slovesnost je v šolski telovadnici tako potekala v soboto, 8. oktobra. Poleg številnih občank in občanov se jo je udeležilo kar nekaj povabljenih gostov.

Prireditev se je začela s slavnostnim prihodom praporov društev in organizacij, ki delujejo na področju naše občine ter slovensko himno, ki so jo zapeli Potoški fantje. Sledil je slavnostni govor župana Ivana Benčine, v katerem je navedel nekatere investicije in druge aktivnosti, ki jih je je občina izpeljala v zadnjih dveh mandatih. V kulturnem programu, katerega rdeča nit so bile tri okrogle obletnice, so najprej nastopile učenke naše osnovne šole, ki so pod mentorstvom Bogdane Mohar izvedle zanimiv prizor na temo 50-letnice zgradbe naše osnovne šole. V prizoru je bila na zanimiv način na kratko predstavljena zgodovina šolstva v Loškem Potoku. Prav uradni začetek šolstva je tudi datum, po katerem naša občina praznuje svoj praznik. Z zanimivim glasbenim vložkom se je nato občinstvu predstavil mladinski pevski zbor naše šole pod vodstvom Mojce Troha. Sledil je nastop dekliške pevske skupine AVE VERUM pod vodstvom Marije Montanič, ki v letošnjem letu praznuje tridesetletnico svojega delovanja. Za zaključek kulturnega dela programa pa so se z dvema pesmima občinstvu še enkrat predstavili Potoški fantje pod vodstvom Mojce Troha, ki letos obeležujejo deset let svojega delovanja. Po kulturnem programu je sledil vrhunec prireditve, in sicer slavnostna podelitev občinskih priznanj. Letos sta bili podeljena dve priznanji »Listina Občine Loški Potok«, ki sta ju prejeli:

-          Jana Lavrič za aktivno dolgoletno delo na področju gasilstva in prispevek k vsestranski bogatitvi življenja v lokalni skupnosti.

-          Neža Levstik za izjemne športne dosežke na domačih in mednarodnih tekmovanjih in prispevek k promociji občine Loški Potok.

S podelitvijo priznanj in odhodom praporov s prizorišča se je zaključil uradni del prireditve. Sledil je še nastop ansambla Zdomarji. Po zaključeni prireditvi pa so se obiskovalci lahko posladkali z dobrotami, ki so jih ob prazniku pripravile članice potoškega društva upokojencev. Druženje pa se je nadaljevalo v spodnjih prostorih šole, kjer je za pogostitev udeležencev poskrbela Gostilna pri Kapcu.

Občina Loški Potok se zahvaljuje vsem, ki so kakorkoli pripomogli k temu, da je praznovanje občinskega praznika lepo uspelo.

 

Oglejte si tudi