Logo MojaObčina.si
DANES
15°C
2°C
JUTRI
11°C
2°C
Oceni objavo

PRAZNOVANJE OBČINSKEGA PRAZNIKA

V počastitev občinskega praznika je v soboto, 2. 10. 2021, v dvorani večnamenskega objekta na Hribu potekala slavnostna seja s podelitvijo občinskih priznanj, ki so se je zaradi sprejetih ukrepov v zvezi z zaščito pred koronavirusom udeležili le občinski svetniki, predsedniki vaških skupnosti ter nekaj drugih posameznikov. Slavnostni govornik na prireditvi je bil župan Ivan Benčina, ki je v svojem nagovoru najprej spregovoril nekaj besed o neodgovornem ravnanju dela občanov glede odgovornosti do soljudi pri zaščite pred koronavirusom ter hkrati izrazil upanje, da se bo to spremenilo in ob tem vse pozval k odgovornemu ravnanju. Nato je orisal delo in projekte, ki v občini potekajo oziroma so potekali v letošnjem letu. V kulturnem programu so nastopili Potoški fantje, ki so s svojim petjem navdušili vse prisotne. Najslavnejši del slovesnosti pa je bila podelitev občinskih priznanj. Ker minulo leto zaradi epidemioloških razmer prireditve ob občinskem prazniku ni bilo, je bilo najprej podeljeno lanskoletno priznanje. Listino občine Loški Potok za leto 2020 je prejela pevska skupina Binklarji za večletno delovanje na kulturnem področju v lokalni skupnosti. Priznanje je v imenu skupine prevzel Franc Vesel. Sledila je podelitev priznanj za letošnje leto. Podeljeni sta bili dve priznanji »Listina Občine Loški Potok«, ki sta ju prejela:

-          Janko Cigale s Trave za dolgoletni prispevek k napredku vaške skupnosti in za aktivno delo v PGD Trava.

-          Marjan Cimprič iz Novega Kota za dolgoletni prispevek k napredku vaške skupnosti in društvenih dejavnosti v lokalni skupnosti.

Marjan Cimprič se je predhodno opravičil in je bil odsoten, zato priznanja ni prevzel. Po podelitvi se je za prejeta priznanja v imenu vseh nagrajencev zahvalil Franc Vesel. Ob zaključku so še enkrat zapeli Potoški fantje, nato pa je sledila manjša pogostitev, ki jo je v skladu z vsemi potrebnimi ukrepi pripravila Gostilna in picerija Ana iz Retij.

Za sodelovanje pri izvedbi prireditve se najlepše zahvaljujemo Tatjani Begič, ki je prireditev povezovala ter Potoškim fantom za glasbeni nastop.

Oglejte si tudi