Logo MojaObčina.si
DANES
11°C
6°C
JUTRI
16°C
-1°C
Oceni objavo

Priklop na javno kanalizacijsko omrežje MKČN Mali Log

Obveščamo Vas, da se je izgradnja javnega kanalizacijskega omrežja MKČN Mali Log zaključila. Na novozgrajeno kanalizacijsko omrežje se je potrebno priklopiti skladno z Odlokom o odvajanju in čiščenju komunalnih odpadnih in padavinskih voda na območju občine Loški Potok (Ur.l.št. 27/2009).

Zgoraj omenjeni Odlok določa, da je priključitev na javno kanalizacijo obvezna za vse lastnike objektov, kjer je odvajanje odpadnih voda možno gravitacijsko.

Objekti, ki nimajo možnosti gravitacijskega priklopa na javno kanalizacijo, se lahko priključijo s pomočjo črpalke, ki se jo lahko namesti v samem objektu ali izven njega (črpalka je sestavni del že izvedenega dela hišnega priključka in je strošek občine oziroma projekta).

Priključitev obstoječih objektov na javno kanalizacijo se mora izvesti v roku šestih mesecev  po končani izgradnji kanalizacije . Ko se objekt priključi na javno kanalizacijo mora lastnik na svoje stroške greznico ali MKČN odstraniti in izključiti iz sistema odvajanja odpadne vode ter upravljavcu dopusti nadzor nad izvedenimi deli.

Priključitev na javno kanalizacijo lahko izvede izvajalec javne službe ali drug za to usposobljen in registriran izvajalec gradbenih del oziroma druga oseba (lastnik objekta) v skladu z Zakonom o graditvi objektov (14. člen) in Odlokom o odvajanju in čiščenju komunalnih odpadnih in padavinskih voda na območju občine Loški Potok (Ur.l.št. 27/2009).

Na javno kanalizacijsko omrežje je dovoljeno priključiti le komunalno odpadno vodo. Meteorne vode (padavinske, drenažne, podtalnice..), gnojevko ter gnojnico je prepovedano odvajati v kanalizacijski sistem.  Pri priključevanju odpadnih vod se bo izvajal nadzor s katerim se bo ugotavljalo pravilnost odvajanja vseh odpadnih vod.

Pred izgradnjo hišnega priključka je potrebno izpolniti vlogo za soglasje k priključitvi na kanalizacijsko omrežje. Za dodatne informacije glede vlog pokličite na Komunalo Ribnica na telefonsko št.:  01/8359 080 ali pišite na e-mail : komunala.ribnica@siol.net .

Pred zasipom izvedenega hišnega priključka je lastnik priključka dolžan obvezno obvestiti predstavnika upravljalca Javnega podjetja KOMUNALA RIBNICA D.O.O. G. g. Jožeta Zakrajška na telefonsko št.: 01/8359 085 ali GSM: 041-513-329, da priključek fotografira in da navodila za zasip.

V primeru da  ste zainteresirani, da vam izvede priklop na kanalizacijsko omrežje  (hišni priključek) firma Grafit d.o.o.,  pokličite g. Janeza Debeljaka  na   GSM: 031-622-134.,lahko pa priključek izvedete tudi v lastni režiji.

upravljavec javnega kanalizacijskega sistema moramo med gradnjo priključka obvezno izvajati nadzor  nad izvedbo priključka (17. člen Odlokom o odvajanju in čiščenju komunalnih odpadnih in padavinskih voda na območju občine Loški Potok (Ur.l.št. 27/2009)).

Lep pozdrav!
                                                                                                                                            Skrbnik projekta:
                                                                                                                                      Viljem Vesel. Uni.dipl.inž                                
Priloge:      - Vloga za soglasje ( dopis in vloga za soglasje sta dostopna tudi na spletni strani občine Loški Potok )

Oglejte si tudi