Logo MojaObčina.si

Loški Potok

DANES
26°C
11°C
JUTRI
25°C
11°C
DRUŠTVO UPOKOJENCEV LOŠKI POTOK
Deli
Družba in javne storitve, Društvo

DRUŠTVO UPOKOJENCEV LOŠKI POTOK

Število glasov: 0

Predstavitev

Pozdravljeni. Smo Društvo upokojencev Loški Potok.  Društvo je bilo ustanovljeno 18.12.1952, torej smo aktivni že 64 let. Društvo vodi - predsednica društva  Marija Turk, tajnica Tanja Lavrič in  blagajničarka  Marija Slavec.

 

Naše društvo je prostovoljno, interesno, samostojno in humanitarno društvo upokojencev.  Delujemo na območju občine Loški Potok, namen delovanja ni pridobivanje dobička, naš namen je povezovanje upokojencev Loškega Potoka za uresničevanje skupnih interesov. Namen in cilji društva so tudi vzpodbuditi organizirano druženje upokojencev v različne oblike ljubiteljskega delovanja.

 

V društvu smo zelo aktivni, predvsem Kulturna skupina in  glasbena skupina ljudskih pevk - Povasjenke. V letošnjem letu se moramo pohvaliti z kar nekaterimi stvarmi. Takoj po novem letu smo v Državnem zboru Republike Slovenije predstavile naš župnek oziroma božični kruh, ki smo ga lani tudi registrirali pri Ministrstvu za kulturo kot nesnovno dediščino. Nastopale smo v jutranji oddaji RTV Slovenije – Dobro jutro in predstavile potoški žegen. Udeležili smo se srečanja literatov, ki je potekalo v Novem mestu.  V maju mesecu smo se udeležile tekmovanje v kuhanju vampov - Vampijada 2016 v Sodražici, kjer smo zasedele prvo mesto občinstva in tretje mesto na tekmovanju.

 

Čez delo leto potekajo delavnice ročnih del in naše izdelke pokažemo in predstavimo na vsaj dveh razstavah letno. Velik poudarek damo na naše starejše člane. Enkrat letno organiziramo srečanje za starejše nad 80 let in prav vsakega 90-letnika obiščemo ob njegovem rojstnem dnevu

Zadnje vsebine