Logo MojaObčina.si

Loški Potok

JUTRI
0°C
-3°C
PET.
2°C
-7°C
DRUŠTVO UPOKOJENCEV DRAGA
Deli
Družba in javne storitve

DRUŠTVO UPOKOJENCEV DRAGA

Število glasov: 0

Predstavitev

DU-DRAGA deluje kot samostojno društvo od leta 1975. Do takrat je delovalo kot podružnica DU-Kočevje. Društvo nosi ime po večjem kraju DRAGA, kompletna lokalna skupnost, ki vključuje 10 vasi, pa se imenuje DRAGARSKA DOLINA. Spadamo v občino Loški Potok, kot društvo upokojencev pa pripadamo PZDU-Dolenjska in Bela krajina.
Kronika društva je skromna in ni nekih posebnih zapiskov, ki bi kazali, kako je to društvo funkcioniralo. Iz ustnih izročil je zaključiti, da so se organizirali izleti, ki so bili zelo popularni, občni zbori in novoletna srečanja.
V vseh letih se je izmenjalo 7 predsednikov. Na vodilnih mestih dominirajo moški, tajniške posle urejajo tajnice. V društvu je trenutno 82 članov. Povprečna starost je dokaj visoka in je največ vdovskih pokojnin.
Društvo si vsako leto sestavi program dela. Prirejamo razstave, kulturne prireditve in skušamo povezovati vse ljudi naše lokalne skupnosti. V glavnem izhajamo iz kulturne dediščine naših prednikov. V zadnjem času opravimo tudi kakšno družbeno potrebno delo. Povezujemo se z vsemi obstoječimi društvi v naši skupnosti, šolo in vrtcem. Ne smemo zanemariti naše športne balinarske ekipe, ki je ime te doline ponesla v več krajev Slovenije. Ponaša se z lepimi pokali.
Finančno nas glede na naš program vsako leto podpre občina Loški Potok, vsake 4 leta pa nas z donacijo podprejo tudi agrarne skupnosti naše doline. Glede na program dela se trudimo, da smo v občini prepoznavni. Sodelujemo s sosednjimi društvi upokojencev in preko državne meje z Društvom umirovljenika Čabar.
»NA SPLOŠNO SMO UPOKOJENCII ZNANI PO TEM, DA NAM ZA VSE ZMANJKUJE ČASA!«