Logo MojaObčina.si
DANES
22°C
7°C
JUTRI
25°C
8°C

Javni razpis za zbiranje predlogov za sofinanciranje dejavnosti za starejše, na območju občine Logatec, za leto 2024

Datum objave: 09. 01. 2024
Številka razpisa: 122-37/2023-1
Sredstva: 9 000,00 EUR

Občina Logatec je objavila Javni razpis za zbiranje predlogov za sofinanciranje dejavnosti za starejše, na območju občine Logatec, za leto 2024.

Razpis je odprt od 9.1.2024 do 9.2.2024.

Sklep o javnem razpisu je bil objavljen v uradnih objavah Logaških novic št. 12/23.

Rok za oddajo prijave je najkasneje do 9.2.2024, preko spletne aplikacije.

Razpisne dokumentacije ni potrebno tiskati, odda se samo kontrolni obrazec po navodilih, ki so objavljeni v spletni aplikaciji na povezavi: http://logatec.tendee.net/.



Občina Logatec, Tržaška cesta 50 A, Logatec na podlagi 5. člena Pravilnika o sofinanciranju dejavnosti za starejše, na območju občine Logatec (Logaške novice, št. 9/13) objavlja

SKLEP O UVEDBI JAVNEGA RAZPISA ZA ZBIRANJE PREDLOGOV ZA SOFINANCIRANJE DEJAVNOSTI ZASTAREJŠE, NA OBMOČJU OBČINE LOGATEC, ZA LETO 2024

Predmet javnega razpisa: so finančna sredstva proračuna Občine Logatec za leto 2024, namenjena sofinanciranju dejavnosti za starejše, na območju občine Logatec.

Predlagatelji: so društva, s sedežem v občini Logatec, ki izvajajo program z elementi spodbujanja k aktivnosti starejšega prebivalstva, imajo člane in uporabnike izvedenega programa s stalnim prebivališčem v občini Logatec, njihovi programi pa niso pridobitne narave.

Predvidena višina sredstev: 9.000,00 EUR

Proračunska postavka: 20011-Sofinanciranje programov za starejše.

Kriteriji in merila za izbor:

(1) Pri ocenjevanju finančno ovrednotenih programov izvajalcev dejavnosti za starejše se upoštevata naslednji merili: delovanje društva in program.

(2) Delovanje društva Za sofinanciranje delovanja društva se ovrednoti članstvo, skupno število programov, ki jih izvaja v letu javnega razpisa ter prostorske pogoje, v katerih društvo izvaja dejavnost.

(3) Programi društva Za sofinanciranje programov društva se ovrednoti trajanje programa, izvajanje programa v daljšem časovnem obdobju, število članov vključenih v program, število strokovnih vodij in animatorjev,vključenih v program, dostopnost programa ter druge vire sofinanciranja.

Točkovnik za uporabo meril pri ocenjevanju finančno ovrednotenih programov za starejše, ki delujejo na območju občine Logatec:

Delovanje društva

Za sofinanciranje redne dejavnosti društva se ovrednoti članstvo, skupno število programov, ki jih izvaja v letu javnega razpisa ter prostorske pogoje, v katerih društvo izvaja dejavnost.

Število članov društva, ki so plačali članarino v preteklem letu

Število članov ..... Število točk

1 član ..... 0,5 točk


Število programov, povezanih z razpisnim področjem ki jih bo društvo izvajalo v letu javnegarazpisa sredstev (četudi vseh, posamezno, ne prijavi)

Ovrednotenje programa ..... Število točk

1 program ..... 5 točk


Prostorski pogoji delovanja društva (prostor, kjer se dejavnost društva dejansko izvaja)

Prostor ..... Število točk

Društvo deluje v prostorih, ki jih najema komercialno po tržni ceni ..... 10 točk

Društvo deluje v svojih prostorih ..... 5 točk

Društvo deluje v prostorih, ki so last Občine Logatec in jih najema poceniku Občine Logatec, ki velja za društva ..... 1 točka


Programi društva

Za sofinanciranje programov društva se ovrednoti trajanje programa, izvajanje programa v daljšem časovnem obdobju, število članov vključenih v program, število strokovnih vodij in animatorjev vključenih v program, dostopnost programa ter druge vire sofinanciranja.

Trajanje programa

(če traja program več kot 95 ur, se upošteva 150 točk za 95 ur, za vsako naslednjo uro pa se prištejepo 0,5 točke (primer: 100 ur pomeni 150 točk + 5 x 0,5 = 152,5 točk))

Obdobje in število ur ..... Število točk

Enodnevni program (najmanj 3 ure) ..... 5 točk

Četrtletni program (25 ur) ..... 50 točk

Polletni program (50 ur) ..... 100 točk

Letni program (95 ur) ..... 150 točk

Letni program, ki traja dalj časa(več kot 95 ur) ..... 0,5 točke za uro programa


Izvajanje programa, v daljšem časovnem obdobju na območju občine Logatec

Obdobje ..... Število točk

leto ..... 1 točka


Število članov, s stalnim prebivališčem v občini Logatec, vključenih v program

(če je več kot 20 članov, se upošteva 15 točk za 20 članov, za vsakega nadaljnjega člana pa se prišteje0,5 točk (primer: 30 članov pomeni 15 točk + 10 x 0,5 = 20 točk))

Število članov ..... Število točk

5 - 8 ..... 5 točk

9 - 15 ..... 10 točk

16 - 20 ..... 15 točk

več kot 20 članov ..... 0,5 točke za vsakega člana


Število strokovnih vodij in animatorjev, vključenih v program

Vodenje programa ..... Število točk

za vsakega strokovnega vodjo ..... 5 točk

za vsakega animatorja-pomočnika (upoštevajose največ trije na program) ..... 3 točke


Dostopnost programa

Lokacija izvajanja programa ..... Število točk

Program se izvaja v eni krajevni skupnosti Občine Logatec ..... 5 točk

Program se izvaja v dveh do petih krajevnih skupnostih Občine Logatec ..... 25 točk

Program se izvaja v šest in več krajevnih skupnostih Občine Logatec ..... 40 točk


Drugi viri sofinanciranja

Program sofinancirajo tudi drugi financerji (občina, državna ustanova, donatorji,..) ..... Število točk

do 10 % drugih virov financiranja ..... 10 točk

do 30 % drugih virov financiranja ..... 30 točk

do 50 % drugih virov financiranja ..... 50 točk

nad 50 % drugih virov financiranja ..... 70 točk


Posebna določila:

  1. Posamezni predlagatelj lahko kandidira z največ 5 programi/projekti.
  2. Za program/projekt, ki vsebinsko ni povezan z območjem Občine Logatec, predlagatelj ne prejmesredstev.
  3. Občina ne bo sofinancirala programov, ki po vsebini in obliki ne sodijo na področje starejših, katerih finančna konstrukcija ni realna ali je ocenjena tako visoko, da je ni mogoče realizirati.
  4. V kolikor vloga pri določenih delih ne bo vsebovala prilog in dokazil, bo pri teh merilih predlagatelj dobil 0 točk.
  5. V kolikor predlagatelj obrazcev ne bo izpolnil v delih, ki so pomembni pri ocenjevanju (in komisija tako ne bo mogla projekta oceniti po vseh merilih), bo pri teh merilih predlagatelj dobil 0 točk, razen, če že razpisna dokumentacija zahteva, da mora biti s strani sofinancerja pripravljeni obrazec razpisne dokumentacije pravilno in popolno izpolnjen.
  6. Vsa merila so določena v točkah. Vrednost točke se izračuna za vsako leto posebej na podlagi razpoložljivih proračunskih sredstev in skupnega števila točk odobrenih projektov.
  7. Občina v okviru projektov/programov ne bo sofinancirala nabave alkohola, tobačnih izdelkov in kazni.
  8. Predlagatelj, ki s svojimi predlogi kandidira za proračunska sredstva na razpisu, ne sme imeti neporavnanih obveznosti do Občine Logatec in kandidirati z istimi predlogi na drugih razpisih Občine Logatec.
  9. Če odobrena sredstva po razdelitvi sredstev s strani komisije pri posameznem projektu oziroma programu presegajo s strani predlagatelja napovedano višino stroškovne vrednosti projekta / programa, komisija presežek sredstev razdeli med predloge ostalih prijaviteljev proporcionalno.


Pogoji za izbor: za popolno vlogo se šteje vloga, ki je bila oddana na obrazcih, preko spletne aplikacijein, ki vsebuje vse zahtevane podatke za predmet predlagateljevega predloga in obvezne priloge. V kolikor predlagatelj spletnih obrazcev ne bo izpolnil v delih, ki so pomembni pri ocenjevanju (in komisijatako ne bo mogla programa oceniti po vseh merilih), bo pri teh merilih dobil 0 točk.

Obdobje, v katerem morajo biti porabljena sredstva: upravičenci morajo dodeljena sredstva porabitiv proračunskem letu, za katerega velja razpis. Načine poročanja, ki so podlaga za izplačilo sredstev in roke za poročanja bo določala pogodba o sofinanciranju za leto 2024.

Vsebina obrazcev razpisne dokumentacije, obvezne priloge ter druge priloge na spletu: Dokumentacija, navodila in obrazci so na spletni strani http://logatec.tendee.net/

R1. Osnovni podatki o predlagatelju

Uradni naziv predlagatelja, naslov, davčna številka, matična številka predlagatelja, podatki o prejemniku pošte, kontaktne informacije, podatki o organizaciji, podatki o bančnem računu, podatki oodgovorni osebi, podatki o kontaktni osebi.

R2. Izjave

Izjava odgovorne osebe o resničnosti podatkov, s podajo podatka o številu članov s stalnim prebivališčem v Logatcu in znesku plačane članarine, izjavo o tem, da nima neizpolnjenih pogodbenih obveznosti do Občine Logatec, o zagotovilu sredstev za investicijo, o izvedbi vsebine v skladu z veljavnimi predpisi, o izvedbi pogodbene obveznosti v roku, o dovoljenju Občinskemu upravnemu organu za preverbo podatkov iz vloge pri upravljavcih zbirk podatkov in o dovoljenju Občinskemu upravnemu organu za pridobitev podatkov po uradni dolžnosti ter izjava o seznanjenosti z akti, ki urejajo sofinanciranje projektov, o tem, da je vloga pripravljena skladno z navodili in o sprejemanju pogojev razpisne dokumentacije. O seznanitvi z vzorcem pogodbe.

R3. Dokazila in priloge

Dokazila in priloge so skenirani temeljni akt društva, odločba Upravne enote, Načrt dela društva za leto2024.

P1. Obrazec B – delovanje društva

Obrazec vsebuje podatke o sedežu društva, članstvu, številu programov.Skenirana priloga: seznam članov.

P1. Obrazec C – program projekta

Obrazec vsebuje obseg izvedbe programa, vsebino programa (predavanja ali delavnice, prireditve, založništvo),udeležence in sodelujoče, dostopnost programa na lokacijah, finančni načrt in oceno prihodkov drugih sofinancerjev. Skenirane priloge: seznam članov in uporabnikov.

Podatki o razpisni dokumentaciji:

Razpisna dokumentacija je dostopna od, na spletni strani aplikacije http://logatec.tendee.net/. Predlagatelj nosi vse stroške, ki so povezani s pripravo in predložitvijo ponudb. Predlagatelj moraponudbo izdelati v slovenskem jeziku.

Prijavni rok in način pošiljanja prijave (v obliki kontrolnega obrazca):

Rok za oddajo prijave je najkasneje do 9.2.2024, preko spletne aplikacije.

Razpisne dokumentacije ni potrebno tiskati, odda se samo kontrolni obrazec po navodilih, ki soobjavljeni v spletni aplikaciji na povezavi: http://logatec.tendee.net/.

Plačilo upravne takse: V skladu s 5. členom Zakona o upravnih taksah (Zakon o upravnih taksah (Uradni list RS, št. 106/10 – uradno prečiščeno besedilo, 14/15 – ZUUJFO, 84/15 – ZZelP-J, 32/16, 30/18 – ZKZaš in 189/20 – ZFRO), je treba plačati upravno takso v višini 18,10 EUR (tarif.št.3:). Takso lahko nakažete z UPN nalogom in sicer:

Prejemnik: Taksni račun Občina Logatec, Tržaška cesta 50A, Logatec

Koda namena: GOVT

Namen nakazila: taksa razpis – za starejše

Znesek: 18,10 EUR

Račun za nakazilo: SI56 0126 4464 0309 134 referenca SI11 75639-7111002-024.

Predlagatelji prijavi priložijo dokazilo o plačilu upravne takse. Plačevanja taks so oproščeni: dobrodelne in invalidske organizacije ter organizacije za samopomoč in društva, ki jim je podeljen status društva v javnem interesu – za dokumente in dejanja v zvezi z opravljanjemnjihovih dejavnosti, kiso v javnem interesu. Status dokazujejo s priloženo kopijo odločbe oz. potrdila pristojnega organa, ki je status podelil.

Podatki o razpisni dokumentaciji: dostopna je od 9.1.2024, na spletni strani www.logatec.si. Za vse informacije v zvezi z javnim razpisom se obrnite na uradno osebo mag. Nevenko Malavašič, osebno, preko elektronskega naslova: nevenka.malavasic@logatec.si ali po telefonu na številko 01/7590 610.

Seznanjanje s spletno aplikacijo bo potekalo predvidoma v sredini meseca januarja 2024, točen datum bo objavljen na spletni strani Občine Logatec www.logatec.si in na spletni aplikaciji: http://logatec.tendee.net. Priporočamo, da se delavnice udeležite, saj bo na delavnici predstavljeno tudi pravilno vnašanje podatkov v aplikacijo za potrebe poročanja.

Veljavnost sklepa: Ta sklep prične veljati prvi dan po objavi v Logaških novicah.


Všečkaj objavo