Logo MojaObčina.si

Logatec

DANES
8°C
3°C
JUTRI
3°C
2°C
Deli

Gartlc - vrt po starem vzoru v Logatcu

Društvo za zdravilne rastline Ognjič Logatec se je letos skupaj s partnerji uspešno prijavilo na javni poziv LAS s CILjem s projektom Gartlc. Partnerji v projektu so Občina Logatec, Dom starejših Logatec, Osnovna šola 8 talcev Logatec in Društvo za biološko-dinamično gospodarjenje Ajda Vrzdenec.

Gartlc bomo postavili na zemljišču Doma starejših Logatec. Na vrtu bomo zasadili tako kot nekoč vso zelenjavo in začimbe, ki jih gospodinja potrebuje za vsakdanjo kuho, zelišča za zdravje družine in rože za v vazo. Obdali ga bomo z leseno latno ograjo.

Gartlc bodo društva uporabljala za učilnico na prostem pri izvajanju svojih delavnic in predavanj, ki bodo namenjena promociji ekološke oz.biodinamične pridelave vrtnin ter pridobivanju lastnih semen, osnovnošolski učenci pa bodo na njem vrtnarili v okviru šolskega vrtnarskega krožka.

Gartlc smo umestili na zelenico pred Domom starejših Logatec z namenom, da povežemo najmlajše in najstarejše in v želji, da se nam bodo najstarejši pridružili pri delu vsaj s kakšnim nasvetom ter jim tako pokazali, da so še zmeraj zaželeni in koristni del naše družbe.

Po do sedaj znanih podatkih bo do podpisa pogodb prišlo šele čez štiri mesece in bomo z delom lahko pričeli šele v jeseni.

Ko bo Gartlc postavljen, pa ste vsi vabljeni k ogledu in širjenju znanja v okviru delavnic in predavanj o ekološki ali biodinamični pridelavi vrtnin, zelišč, začimb, o pridobivanju semen kultrurnih rastlin in še in še.

Všečkaj objavo

Oceni objavo

Število glasov: 0

Oglejte si tudi

Komentarji

Za komentiranje se morate prijaviti.

Metka Rupnik 31. 05. 2017

Društvo za zdravilne rastline Ognjič Logatec bo kmalu praznovalo 10-let delovanja. Postavitev gartelca bo dober prispevek k praznovanju društva ob desetletnem delovanju. Majda Ržek je opravila veliko delo in čestitam za opravljeno. To bo tudi dober prispevek h kulturni dediščini kraja. Pa še učilnica na prostem ... Metka

Digitalni marketing v Slovenij