Logo MojaObčina.si
DANES
20°C
11°C
JUTRI
20°C
12°C
Oceni objavo

9. Dan za spremembe – dan za povezovanje

V okviru 9. vseslovenske prostovoljske akcije Dan za spremembe – dan za povezovanje so 7. aprila potekale številne akcije po celi Sloveniji z namenom povezovanja skupnosti.

V Občini Logatec smo tako med 10. in 14. uro čistili Logatec. Čistilno akcijo je organizirala Hiša Sadeži družbe Logatec v sodelovanju z najbolj znano slovensko »zerowasterko« Majo Nagode in iniciativo Dom brez odpadkov, Društvom tabornikov Rod Srnjak Logatec, PGD Dolnji Logatec, Športnim društvom Tek je lek, Turističnim društvom Logatec, Mladinskim društvom Hoteje, Skavti, Krajevno skupnostjo Tabor, Tekaško smučarskim klubom Logatec, Krajevno skupnostjo Hotedršica, Kulturno turističnim društvom Hotedršica, športnim društvom Hotedršica, skupino prijateljev, ki se je zbrala na domačiji pr Petrov, številnimi prostovoljci in posamezniki ter s pomočjo in podporo Občine in Komunalnega podjetja Logatec. Smeti smo pobirali ob Tržaški cesti, nabrežju Logaščice, počistili center z okolico Narodnega doma, Koš, Sekirico, Tičnico, Brod, Rovtarsko cesto in okolico trgovine Hofer. Med odpadki pa smo našli vse od odvrženih gospodinjskih aparatov, starega kolesa do plenic ter številnih pločevink. Posebna zahvala gre fantom iz Zavoda za vzgojo in izobraževanje Logatec, ki so nam priskočili na pomoč in očistili zelo onesnažene jarke ob Tržaški cesti.

Od 15. ure dalje smo v Hiši Sadeži družbe organizirali izmenjevalnico knjig, stripov, DVD-jev, CD-jev in receptov. Stare knjige, nosilce slike in zvoka smo zbirali s pomočjo Knjižnice Logatec in Univerze za tretje življenjsko obdobje. Poleg knjig starejšega datuma, so se na izmenjevalnih mizah znašle tudi povsem nove izdaje. Obiskovalci so lahko uživali v druženju, degustaciji dobrot, delavnici prve pomoči starim knjigam, ki jo je vodil Vid Sark, pri izbiri primerne literature pa jim je pomagala Anja Sedej. Pred Hišo Sadeži družbe smo na ogled postavili tudi razstavo plakatov, namenjeno ozaveščanju javnosti o težavah, s katerimi se srečujejo begunci v svetu, Sloveniji in njihovih matičnih državah.

Na prostovoljski akciji Dan za spremembe – dan za povezovanje je v Logatcu sodelovalo več kot 150 ljudi. Skupaj smo zavihali rokave in tako družno prispevali za dobro naše skupnosti, zato srčna hvala vsem, ki ste se nam pridružili in nas podprli.

Oglejte si tudi