Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
8°C
JUTRI
24°C
7°C
Oceni objavo

SREČANJE KRVODAJALCEV OBČINE LOGATEC

V okviru programa prireditev praznika občine Logatec je Rdeči križ Slovenije – območno združenje Logatec, 21. septembra organiziralo, že drugo po vrsti, srečanje krvodajalcev občine Logatec.
Srečanja so se udeležili tudi vabljeni: dr. Danijel Starman (zavod za transfuzijsko medicino), g. Boštjan Novak (Rdeči križ Slovenje), g. Berto Menard (župan občine Logatec) in Špela Albreht dr. med. (predsednica območnega združenja RK Logatec), ki so nagovorili prisotne krvodajalce in poudarili pomen darovanja krvi ter se jim ob tej priložnosti za njihovo plemenitost zahvalili. Prireditev je povezovala g. Dragica Kutnar sekretarka območnega združenja RK Logatec.

Srečanje je popestril kulturni program, ki so ga izvedli: Simon Robert Brand in Nataša Patricija Brand, Živa Špeh, Bogdan Žerjal, …..).

Podeljena so bila priznanja za darovano kri prvič, desetič, dvajsetič, tridesetič, šestdesetič, …… in starejšim krvodajalcem, ki ne morejo več, zaradi starosti, darovati krvi.

Po končanem uradnem delu prireditve so nadaljevali prijetno druženje ob golažu, in sladicah, ki so jih spekle prizadevne prostovoljke, za kar jim gre zahvala. Zahvala pa gre tudi občini za možnost uporabe prireditvenega prostora-šotora ter vsem, ki so kakorkoli pomagali z nasveti in podporo.

Besedilo in foto: Janko Repenšek

Oglejte si tudi