Logo MojaObčina.si

Logatec

DANES
-1°C
-2°C
JUTRI
1°C
-3°C
Deli

Kljub poletju kar nekaj novosti v Logatcu

Vnovič obratuje bankomat v Gornjem Logatcu. – Asfaltacija Rožne ulice na Martinj Hribu ter modernizacija lokalne ceste LC 226121 Rovte-Podlipa - Novo pokrito avtobusno postajališče na Martinj Hribu

 

V začetku poletnih mesecev so se prebivalci Gornjega Logatca razveselili bančnega avtomata – bankomata, ki je svoje mesto našel na nekdanji ljudski šoli ob Tržaški cesti 148. Izbrana lokacija je nedvomno primerna zaradi neposredne bližine parkirišča ter glavne – povezovalne Tržaške ceste. Gre za najnovejši tip bankomata, ki nudi širok nabor storitev. Na njem bo v prihodnje mogoče plačevati tudi nov tip položnic, ki bodo opremljene s tako imenovano QR kodo -  matrična oz. dvodimenzionalna (2D) črtna koda. Da bodo uporabniki še lažje našli lokacijo bankomata, bodo v prihodnje poskrbeli ustrezni označevalni elementi -  zastava in svetlobni napisi.

 

 

Poletni meseci so zaznamovali tudi začetek del na javnih poteh: Pod gozdom, Rožna ulica in Loka. V sklopu investicije, katere vrednost gradbenih del znaša nekaj več kot 270.000 evrov z vključenim DDV-jem - Občini Logatec je bila skoraj polovica sredstev odobrena s strani države, in sicer iz naslova 23. člena Zakona o financiranju občin - se načrtuje rekonstrukcija javnih poti, ureditev odvodnjavanja, manjkajoče komunalne infrastrukture in cestne razsvetljave. Predvidena je tudi rekonstrukcija obstoječih priključkov na državno cesto. Poleg navedenega je namen investicije tudi izboljšati življenjske pogoje na območju naselja Martinj Hrib in prispevati k povečanju privlačnosti okolja kot bivanjskega prostora ter s tem zagotoviti enakovrednejše bivalne pogoje v občini. Vsa dela na omenjenih lokacijah bodo zaključena v letošnjem letu. Konec julija pa so se začela tudi dela, povezana z modernizacijo lokalne ceste Rovte-Podlipa, od km 1,250 do km 3,820, in sicer na odseku Sovra-Rihar v dolžini 2570 m. Vrednost načrtovanih del znaša slabih 420.000 evrov z vključenim DDV-jem. Pogodbena dela obsegajo pripravljalna in zemeljska dela, odvodnjavanje, asfalterska dela gradbene konstrukcije, postavitev prometne opreme in varnostne ograje. Urejeno bo odvodnjavanje površinske in zaledne vode, iz smeri Sovre pa bo na plazovitem delu zavarovana tudi brežina z opornim zidom. Izboljšan bo horizontalni in vertikalni potek osi ceste. Na nevarnih odsekih bo nameščena varovalna cestna ograja. Urejeni bodo priključki javnih cest in dostopi do objektov in zemljišč. Predviden zaključek vseh del je konec novembra 2017.

 

V prihajajočih jesenskih dneh se bodo uporabniki javnega avtobusnega prevoza zagotovo razveselili novega pokritega avtobusnega postajališča na Martinj Hribu. Gre za prvo postajališče, ki je bilo postavljeno v sklopu izgradnje avtobusnih postajališč z  enotno podobo v Logatcu. Predvidena avtobusna postajališča so oblikovana kot lepi, elegantni, uporabni in sodobni objekti, ki ne bodo kmalu zastarali. Z obliko položne, 12-stopinjske enokapnice, ki pada vzporedno s cestiščem, je izbran najracionalnejši tip strehe - zelena streha, predvsem pa je na ta način ujeto ravnotežje med urbanim in vaškim. Objekt je sestavljen iz nosilne jeklene konstrukcije, oblečene v naravni les. V zadnji steni novega avtobusnega postajališča je prostor za oglasno-informativno tablo,  čakajočim uporabnikom javnega prevoza pa je namenjena velika lesena klop. V nadaljevanju izvedbe projekta bodo v prostor lahko umeščeni trije tipi avtobusnega postajališča, in sicer majhno, srednje in veliko postajališče. V odvisnosti od velikosti postaje je poleg koša za smeti v njej lahko nameščen še kavomat ali polička za izmenjavo knjig in časopisov. Okvirna vrednost izgradnje avtobusnega postajališča na Martinj Hribu znaša 15.000 evrov, Občina pa bo izgradnjo tega objekta financirala z lastnimi sredstvi. Za postavitev preostalih avtobusnih postajališč si bo Občina Logatec prizadevala pridobiti sredstva na razpisu za sofinanciranja ukrepov trajnostne mobilnosti iz kohezijskih sredstev.

Občinska uprava

Všečkaj objavo

Oceni objavo

Število glasov: 0

Oglejte si tudi

Komentarji

Za komentiranje se morate prijaviti.
Na ta prispevek še ni komentarjev. Bodi prvi!
Digitalni marketing v Slovenij