Logo MojaObčina.si
DANES
9°C
5°C
JUTRI
16°C
1°C
Oceni objavo

Nova enota Lekarne Ljubljana – za več zdravja v Logatcu

Logatec je od danes bogatejši za novo enoto Lekarne Ljubljana, ki je svoj prostor našla v hitro razvijajočem se naselju Sončni Log. Po besedah namestnika direktorja Lekarne Ljubljana Mateja Linkeja je to velika pridobitev tako za Logatec kot za vso regijo. »Tod mimo se pelje veliko Nelogatčanov, ki živijo do Godešiča in še naprej.« Odprtje lekarne Sončni Log so poleg vodstva logaške občine in županov, kjer ima Lekarna Ljubljana svoje poslovalnice, pospremili tudi ministrica za zdravje Milojka Kolar in državnozborska poslanca Iva Dimic in Andrej Šircelj.

 »Zagotavljamo, da bomo ponudili strokovno storitev in vsa zdravila, ki jih bodo naše stranke potrebovale,« je poudaril Matej Linke.

Lekarna Ljubljana je v znamenje povezanosti in vpetosti v lokalno skupnost po tisoč evrov donirala logaškemu Karitasu, Pihalnemu orkestru Logatec, ŠKD Trate, TSK Logatec in Modelarsko-maketarskemu klubu Logatec.

Lekarna Sončni Log obsega dobrih 80 kvadratnih metrov površine, Lekarna Ljubljana pa je vanjo  investirala  240 000 evrov, skupaj z vsemi  vse zalogami za celostno preskrbo in tudi magistralnimi zdravili,  ki jih bodo po potrebi pripravljali. V njej bosta zaposleni bosta dve magistri farmacije v dopoldanskem in popoldanskem turnusu, med 8. In 20. uro, zagotovili pa so tudi dve parkirni mesti.

Novo lekarno je blagoslovil logaški župnik Janez Kompare, kulturni pridih pa so prireditvi dodale nepogrešljive pevke Pevskega zbora Lekarne Ljubljana in ob neuradnem delu etno zasedba Trije Muškištirje.

Besedilo in foto: Blanka Markovič Kocen

Oglejte si tudi