Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
2°C
JUTRI
13°C
4°C
Oceni objavo

Naravni rezervat Jezerc - del evropskega projekta za izboljšanje stanja bazičnih nizkih in prehodnih barij v osrednji Sloveniji in na Gorenjskem

21. decembra 2017 je s sprejetjem odločitev o podpori Služba vlade Republike Slovenije za razvoj in evropsko kohezijsko politiko, prižgala zeleno luč za izvedbo projekta MARJA, katerega partner je tudi Občina Logatec. 

 

Projekt/naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj. 

 

Projektni partnerji Občina Bled, Občina Logatec, Občina Trzin, PARNAS Zavod za kulturo in turizem Velike Lašče (Zavod PARNAS) bodo sledili cilju projekta, ki je izboljšati stanja ohranjenosti treh evropsko pomembnih habitatnih tipov in dveh vrst v slabem stanju ohranjenosti, ki sta vezani na barja in mokrotne travnike na skupno desetih posebnih ohranitvenih območjih v osrednji Sloveniji in na Gorenjskem. Logatec k projektu pristopa z naravnim rezervatom Jezerc. 

 

Pri Jezercu bo vzpostavljena intepretacijska točka, z odkupom zemljišč in vzpostavitvijo skrbništva ter pogodbenega varstva pa bo omogočeno ustrezno upravljanje na površinah s tam prisotnimi izredno ranljivimi habitatnimi tipi in vrstami. Več o projektu si lahko ogledate logatec.si, s klikom na povezavo: 

Renata Gutnik, Višji svetovalec II, Občina Logatec

Oglejte si tudi