Logo MojaObčina.si

Log - Dragomer

DANES
4°C
-1°C
JUTRI
4°C
-5°C
Deli

Nova zobozdravstvena ambulanta je velika pridobitev

Na začetku oktobra je v prostorih osnovne šole Log - Dragomer odprla vrata nova zobozdravstvena ambulanta za odrasle, ki je rezultat dolgotrajnih prizadevanj občine ter Zdravstvenega doma Vrhnika in predstavlja veliko pridobitev na področju zdravstvene oskrbe na tem območju. Zobozdravstvena ambulanta deluje v ambulanti v osnovni šoli Log - Dragomer, Šolska ulica 1.

Župan občine Log - Dragomer Miran Stanovnik je poudaril, da javno zdravstvo na tem območju dela tudi za periferne občine. "Na občini smo se odločili in dali prednost javnemu zdravstvu pred koncesionarji. Moram priznati, da zelo dobro sodelujemo z zdravstvenim domom Vrhnika, saj smo se župani vseh treh sosednjih občin odločili, da poiščemo najboljše rešitve za tukajšnje prebivalce," še dodaja Miran Stanovnik, ki v novi ambulanti vidi pridobitev za vse občane in boljšo kakovost življenja, saj bo zdaj ta storitev na dosegu roke številnim, ki so se morali prej voziti na Vrhniko ali v Ljubljano, če ne še kam dlje.
Direktor zdravstvenega doma Vrhnika Roman Strgar je poudaril, da je izredno zadovoljen z novo zdravstveno pridobitvijo zaradi pomanjkanja teh storitev: "Zato, da imamo danes tu novo zobno ambulanto kljub pomanjkanju programov, so bile potrebne številne aktivnosti preko združenja zdravstvenih zavodov, ZZS-ja in ministrstva. Ta ambulanta je namenjena vsem okoliškim prebivalcem in glede na pomanjkanje tovrstnih storitev je to zelo pomembna pridobitev. V tej pridobitvi je več kot 20 let dela, da smo lahko pripeljali ta program sem, bilo je potrebno veliko usklajevanja in dela. Potem ko so nas pristojni organi v zdravstvu končno razveselili s tem programom, smo morali najti tudi ustrezno ekipo. Z veseljem ugotavljam, da smo bili tudi tukaj uspešni, saj verjamem, da smo sestavili odlično ekipo, ki bo res dobro delovala."

Novi zdravnik Boris Petrič, dr. dent. med., je pred tem delal na Stomatološki kliniki v Ljubljani in v zobozdravstveni ambulanti v Novem mestu. Ni odveč poudariti, da je nova zobozdravstvena ekipa v prostorih osnovne šole Log - Dragomer odprta za vse, torej je na voljo vsem, ki se še niso opredelili za svojega zobnega zdravnika oziroma si ga želijo imeti bližje svojemu domu. Zato je pomembno, da se vsi občani, ki želite urediti svojo zobozdravstveno oskrbo, čim prej oglasite v novi zobozdravstveni ambulanti v osnovni šoli Log - Dragomer, Šolska ulica 1. Urnik dela:

- ponedeljek in sreda: od 13.30 do 20.00,

- torek: od 6.30 do 12.30,

- četrtek: od 6.30 do 15.00,

- petek: od 6.50 do 14.00.

V primeru, da še nimate izbranega zobozdravnika in ste starejši od 19 let, vas vabimo k izbiri na način, da se osebno oglasite v ambulanti. S seboj imejte kartico zdravstvenega zavarovanja. Za kakršnekoli druge informacije so dosegljivi v ordinacijskem času na telefonski številki 08 200 30 68 ali preko e-pošte narocanje.petric@zd-vrhnika.si.

 

Besedilo in fotografija: Peter Kavčič

 

Všečkaj objavo

Oceni objavo

Število glasov: 0

Oglejte si tudi

Komentarji

Za komentiranje se morate prijaviti.
Na ta prispevek še ni komentarjev. Bodi prvi!