Logo MojaObčina.si
JUTRI
16°C
3°C
SOB.
18°C
7°C
Oceni objavo

Komisija za lepše okolje

Komisija za lepše okolje, ki deluje pod okriljem KUD Kosec, je letos v sodelovanju s TD Blagajana izvedla razpis za priznanja, ki se podeljujejo podjetjem in posameznikom, ki se trudijo polepšati našo okolico. V okviru tega razpisa smo v vsa gospodinjstva v občini Log - Dragomer razposlali dopis, da lahko posamezniki do 17. julija 2022 pošljejo svoje predloge podjetij in posameznikov, ki si zaslužijo priznanje za lepo urejenost okolja. Za priznanje ste lahko predlagali gospodarska poslopja, športne parke, kmetije, stanovanjske hiše, vrtove, skalnjake. Namen komisije je, da spodbudi občanke in občane občine Log - Dragomer k skrbi za urejenost kraja bivanja in k zavedanju pomena urejenosti okolja celotne lokalne skupnosti. V občini Vrhnika se podobni razpisi izvajajo že nekaj let, pri nas pa smo ga izvedli prvič. Komisija je prejela 17 predlogov, od katerih je bil en predlog namenjen tudi drugačnemu pogledu na ocenjevanje kraja.

Komisija za lepše okolje je uspešno opravila prvi del svoje naloge na terenu in z navdušenjem opazovala lepoto rastlin, ki se bohotijo s teras, balkonov in okenskih polic domov naših občank in občanov. Sedaj ima šestčlanska komisija pred seboj zelo težko nalogo, da izmed  vseh prejetih predlogov izbere  najlepše.
Razglasitev dobitnikov priznanj bo v sredo, 12. 10. 2022, ob 18.00 v občinski stavbi občine Log - Dragomer. Vabimo vas, da se nam pridružite. Dogodek bo s predavanjem in pogovorom popestril tudi gost Matjaž Mastnak,
strokovnjak za okrasne rastline, predavatelj in pisec. Hvala vsem, ki ste letos našo občino s svojim delom in energijo naredili še bolj barvito, posebno in privlačno.

KUD Kosec

Oglejte si tudi