Logo MojaObčina.si

Log - Dragomer

DANES
14°C
5°C
JUTRI
15°C
4°C
Deli
3628

V dežju, soncu, snegu …

»Naj dežuje, sonce sije, vse nam dobro voljo vlije …« Gre za koračnico Vedno poskočnih, ki jo zapojemo vsako jutro po končani vadbi. Avtorica je Jožica Zorc, ki je napisala besedilo in melodijo. Bilo jih je pet, danes nas je vpisanih že 44. Redno nas prihaja  od 20 do 25-  Nekateri  se udeležujejo  vadbe občasno, drugi samo v poletnih mesecih. Telovadimo v vsakem vremenu, v  dežju ali snegu. Ko dežuje, nam nudi streho nad glavoToskana. Po smiselnem vrstnem redu razgibamo vse sklepe in mišice, pri čemer  uporabimo vse razpoložljive rekvizite na igrišču. Za aktivacijo naših možganov   naredimo  tudi vaje za ravnotežje.

V letu dni se je zgodilo veliko lepih in vzpodbudnih stvari, na katere smo vsi ponosni. Najlepše pa je naše prijateljstvo, naša spontanost, povezanost , dobra volja in skrb drug za drugega. Uredili smo svoj status in sodimo pod okrilje Društva upokojencev Dragomer Lukovica. Rasli smo  na strokovni ravni, saj  redno dopolnjujemo in pilimo vaje. Poudarjamo pomembnost pravilne izvedbe vaj, saj le tako dosežemo želeni učinek. Poleg Cirila imamo sedaj še druge odlične voditeljice in voditelje, ki so se pred tem  več  kot desetletje kalili ob obiskovanju profesionalno vodene vadbe. Naši voditelji Ciril, Andreja, Majda, Ljuba, Ivan, Joži, Karmen,...so resnično pravi  navdušenci, ki svoje znanje  vztrajno, dan za dnem  prenašajo na nas. Malo za popestritev pa nas Boris ob posebnih dnevih poučuje plesne korake cha cha cha ….

Uspelo se nam je tudi uniformirati, da smo prepoznavni  navzven. Gospod župan je pridobil sponzorja  in dobili smo zelene anorake. Najlepša hvala Siciliani in županu, ki  vzpodbuja naše prizadevanje za povečanje dostopnosti starejših do redne gibalne kulture.

Skratka, smo na konju; uredili smo svoj status, imamo streho nad glavo v primeru slabega vremena, imamo voditeljice in voditelje, strokovno in številčno rastemo,  oblečeni  smo v zeleno in  prepevamo svojo koračnico. In naj ponovim; najlepše pa je naše spontano prijateljstvo  in dobra volja, ki jo še obogatimo vsak petek v naši Siciliani, kjer nas vedno zelo prijazno postrežejo z dišečo kavo in s  kakavom za Jožeta.

 Pridite, na igrišču smo vsak dan od ponedeljka do petka ob 7.45.

 

Erna Kos Grabnar

 

Všečkaj objavo

Oceni objavo

Število glasov: 0

Oglejte si tudi