Logo MojaObčina.si

Log - Dragomer

JUTRI
15°C
-3°C
TOR.
14°C
0°C
Deli
3531

Novo igrišče privlačno tudi pozimi

Novo nogometno igrišče z umetno travo v športnem parku na Logu je uradno odprto. Zelenico je na zimskem turnirju preizkusilo več kot sto nogometašev. Ko smo se sprehodili po športnem parku, nas je presenetilo, koliko športnikov se je kljub nizkim temperaturam na novem igrišču podilo za okroglim usnjem.

Novo igrišče ni le pridobitev za šport, je dobra priložnost za druženje različnih generacij, obenem pa športne površine dajejo možnost, da otroci namesto za štirimi stenami, obdani z računalniškimi igricami, internetom, pametnimi telefoni in tablicami, prosti čas preživljajo na svežem zraku, je ob uradnem odprtju igrišča z umetno travo povedal župan Miran Stanovnik. Zbrane sta pozdravila tudi predsednik Nogometnega kluba Dragomer Rok Korošec, ki se je občini in Fundaciji za šport zahvalil za podporo pri projektu, in predstavnik fundacije Bojan Bučar, ki je pojasnil, da država na ta način pomaga razvoju športa v občinah. Del sredstev za gradnjo novega igrišča je občina namreč dobila na razpisu Fundacije za šport, kjer so ji za ta projekt namenili 28 tisočakov oziroma skoraj polovico vrednosti projekta.

Ob uradnem odprtju igrišča je NK Dragomer pripravil zimski nogometni turnir. Kot nam je povedal Rok Korošec, so tistega dne v športnem parku ves dan potekale aktivnosti, povezane z nogometom. Igrišče so prvi, že dopoldan krstili starejši dečki U15, ki so pri temperaturah krepko pod lediščem, bilo jih je le –7, preizkusili nov teren. Za njimi so se pomerili še fantje iz selekcij U11, U10 in U9. »Sledila je revialna tekma med ekipo zaposlenih na občini Log - Dragomer in veteransko ekipo NK Dragomer. Tekma se je končala z rezultatom 7 : 7, spodbuda za naprej.« Na igrišču je preko tristo gledalcev videlo še tekme kadetov in člansko tekmo. Skupaj je na turnirju nastopilo preko 90 otrok in 20 odraslih.

Igrišče je zgradil MKeršmanc, d. o. o., podizvajalec FITŠPORT, d. o. o., pa je dobavil umetno travo. Sicer pa igrišče športnim privržencem ne bo služilo le podnevi, temveč tudi v večernih urah, saj ga osvetljujejo reflektorji. Že v prvih tednih po odprtju je zelenica dobro zasedena. NK Dragomer je že začel z nogometnimi treningi na umetni travi, veliko otrok in odraslih pa tudi v popoldanskem času svoj prosti čas preživlja na igrišču. Da je umetna trava resnično dobrodošla novost, pričajo številni odzivi občanov, ki z navdušenjem uporabljajo igrišče. Eden izmed njih je tudi Steve Talzerow. Ta je ob igranju nogometa skupaj s sinovoma in ostalimi mladimi iz soseščine, na umetni travi preživel kar nekaj ur: »Danes nas je bilo na igrišču 16. To igrišče je odlična pridobitev za ta športni park. Kakšno veselje je igrati na njem, mislim, da je prav tako všeč mladim. To igrišče kar kriči in nagovarja tako mlade kot nas odrasle: pridite in igrajte.«

 

V. L. 
Foto: Petra Pogačnik

Všečkaj objavo

Oceni objavo

Število glasov: 0

Oglejte si tudi

Komentarji

Za komentiranje se morate prijaviti.
Na ta prispevek še ni komentarjev. Bodi prvi!