Logo MojaObčina.si
DANES
22°C
9°C
JUTRI
24°C
10°C
Oceni objavo

Frogs Cheer Cup 2022

V nedeljo, 27. marca 2022, je Logatec za en dan postal slovenska prestolnica cheer športa, ko sta Športna dvorana Logatec in OŠ 8 talcev Logatec gostila Frogs Cheer Cup 2022 oziroma 13. tekmovanje v cheerleadingu in performance cheeru. Na prireditvi, ki jo je Šolsko športno društvo Log - Dragomer organiziralo v sodelovanju s Cheer zvezo Slovenije, se je več kot 1.000 gledalcem in navijačem na tribunah v 97 nastopih predstavilo skoraj 800 tekmovalcev in trenerjev iz 16 klubov in društev.


O prireditvi
Frogs Cheer Cup je predvsem praznik ljubezni do cheer športa, ki smo ga po dveh letih odpovedi zaradi epidemije COVID-19 lahko ponovno doživeli v živo. Čeprav v občini Log - Dragomer nimamo in še dolgo ne bomo imeli primernih infrastrukturnih pogojev, da bi lahko gostili tekmovanje, smo primerne prostore, gostoljubje in občutek domačnosti našli v občini Logatec. Eno izmed največjih cheer športnih tekmovanj v Sloveniji je bilo tudi letos odlično izvedeno, za kar so najbolj zaslužni prostovoljci in partnerji projekta: Občina Log - Dragomer, Občina Logatec, Športna dvorana Logatec in OŠ 8 talcev Logatec. Prav vsem se želimo uvodoma iz srca zahvaliti za njihov prispevek k odličnosti dogodka.
Žabice so se na prireditvi v štirih starostnih razredih (mini, otroški, mladinski in članski), dveh tekmovalnih disciplinah (cheerleading in performance cheer) in v revijalnem delu predstavile z 9 nastopi in 78 nastopajočimi. Na vse svoje člane smo v ŠŠD Log-Dragomer zelo ponosni in vsem nastopajočim iskreno čestitamo za lepe nastope, napredek v znanju in za zgleden odnos do tekmovanja ter do sotekmovalcev.
Vsem obiskovalcem prireditve se je po zaključku tekmovalnih in revijalnih nastopov predstavila tudi slovenska cheer reprezentanca, ki bo letos nastopila na ICU svetovnem in ECU evropskem prvenstvu.


Moč prostovoljstva
Organizacija tako obsežnega projekta zahteva več mesecev predanega in skrbno načrtovanega dela, na dan prireditve pa delo več kot 40 ljudi. Ljudi, ki premorejo znanje, izkušnje in srčnost, predvsem pa so pripravljeni svoj čas in pozitivno energijo nesebično združiti za dobro širše skupnosti. Take ljudi ŠŠD Log-Dragomer ima in ti ljudje so največja vrednost društva.
Kako je sodelovati v projektu FROGS CHEER CUP, nam je opisala Hajdi Kosednar, vodja ekipe prostovoljcev: »Ekipo prostovoljcev sestavljajo starši sedanjih in bivših tekmovalcev, sami tekmovalci, njihovi trenerji, in prijatelji ter podporniki društva. Skozi leta smo skupaj izgradili močne prijateljske vezi, ki nas vedno znova povežejo skupaj ob pripravi tega zahtevnega, vendar vsem ljubega dogodka. Znanje in izkušnje nesebično predajamo naprej novim generacijam, s ciljem da ohranimo najvišjo raven kakovosti tekmovanja in našim otrokom omogočimo najboljše in nepozabno doživetje«.
Glede na odzive, ki smo jih prejeli s strani vseh udeležencev prireditve (tekmovalci, trenerji, sodniki, gledalci in navijači), jim naše tekmovanje ostaja v lepem spominu in se nanj radi vračajo. Letošnjo prireditev si bo marsikdo zapomnil tudi po druženju v sončnem vremenu pred športno dvorano, kar je postavilo piko na i čudovitemu dnevu.
Kot organizator dogodka smo ponovno upravičili v preteklosti ustvarjeno spoštovanje in ugled med udeleženci tekmovanja. Zato se že zdaj veselimo naslednjega leta, ko se bomo ponovno potrudili pripraviti čaroben dan za slovenski cheer šport.


V imenu organizacijskega odbora projekta hvaležno in s spoštovanjem, Simon Strgar

Oglejte si tudi