Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
3°C
JUTRI
18°C
7°C
Oceni objavo

Člani ŠD Dragomer - Lukovica pokazali svoje srce

Prvega junija ob 19.30 je predsednik Športnega društva Dragomer - Lukovica Mark Winterleitner v športnem parku Dragomer odprl dobrodelni teniški dogodek, ki so ga člani društva skrbno načrtovali več mesecev. Dogodek so v sodelovanju s Centrom za socialno delo Vrhnika poimenovali 24 UR DOBRODELNEGA TENISA. K sodelovanju so povabili teniške igralce, ki so s svojo prisotnostjo in igrami vseh 24 ur kazali srčnost, požrtvovalnost, dobrodelnost in sočutje do sočloveka. Na teniških igriščih v ŠP Dragomer se je zbralo veliko znanih osebnosti iz sveta športa in politike. Na igriščih so med drugimi svojo srčnost pokazali: priznani slovenski teniški igralec Andraž Bedene, župan Brezovice pri Ljubljani Metod Ropret, župan občine Log - Dragomer Miran Stanovnik in evropski poslanec Ivo Vajgl. Svojo teniško spretnost je v sklopu teniškega maratona pokazal tudi Zdravko Eržen iz društva paraplegikov Gorenjske, ki je teniški lopar vihtel popolnoma konkurenčno ostalim igralcem, čeprav je za premikanje uporabljal invalidski voziček.
Med dolgim maratonom je bilo vzorno poskrbljeno za večerjo, zajtrk, malico, kosilo in pijačo. Za vso pogostitev se predsednik društva in podporni člani iskreno zahvaljujejo gostilni Ponvica, trgovini Mercator na Logu in županu Občine Log - Dragomer Miranu Stanovniku, ki je osebno poskrbel za veliko količino AVE Gril mesa, ki je na gasilskem žaru prijetno dišalo vseh 24 ur. Izvedbo plemenitega dogodka so podprla različna podjetja. ŠD Dragomer - Lukovica se iskreno zahvaljuje podjetjem Petrol, Špan in zavarovalniški agenciji Kapital ter seveda Gasilskemu društvu Dragomer - Lukovica za izkazano podporo ob organizaciji dogodka. Pri zahvalah ne smemo pozabiti niti na Občino Log - Dragomer, ki je omenjen projekt podprla tudi finančno, ter seveda na vse neposredne sosede športnega parka, ki so bili v času dogodka prikrajšani za ponavadi mirnejšo noč.

Svečani zaključek 24-urnega dobrodelnega teniškega maratona je v soboto zvečer vodil Gašper Bolhar. Ob tej priložnosti so zbrane nagovorili župan Stanovnik, direktorica centra za socialno delo Andreja Rihter in predsednik športnega društva Mark Winterleitner. Po podelitvi revijalnih pokalov in nagrad je sledil koncert skupine Ministri, ki so že tako veselo vzdušje še dodobra razvneli ter z igralci in ostalimi podporniki dobrodelnosti rajali pozno v noč.
Predsednik Športnega društva Dragomer - Lukovica Mark Winterleitner se ob koncu še enkrat zahvaljuje vsem teniškim igralcem, obiskovalcem, sponzorjem in celotni podporni ekipi za vsako podarjeno uro prostovoljstva in  vsak doniran evro. Ob dogodku smo uspeli zbrati kar 1500 evrov, ki jih je društvo predalo Centru za socialno delo Vrhnika.

Za ŠD D - L M. W.

Oglejte si tudi