Logo MojaObčina.si
JUTRI
14°C
2°C
PON.
12°C
2°C
Oceni objavo

Veselo praznovanje DUDL

Že tradicionalno srečanje članov društva upokojencev decembra je za nami in mnogim bo ostalo v lepem spominu še kar nekaj časa. Prišli ste v velikem številu in to nam daje pogum in voljo za organizacijo novih druženj in dejavnosti društva v prihodnje. 
Zbrali smo v gasilskem domu v Dragomerju, v lepo okrašeni dvorani in po dobrodošlici začeli s krajšim kulturnim programom. Mlada violinistka Eva Smrtnik je navdušila s svojim igranjem, pevski trio Lili, Milka in Jože pa vsi že dobro poznamo in mu vedno znova z veseljem prisluhnemo. Povezovalka je pripravila nekaj literarne podlage in prisotni so zbrano in zadovoljno sledili programu. Sledil je nagovor predsednika društva Jožeta Sevška, kasneje pa je udeležence pozdravil še župan Miran Stanovnik. Poskrbeli smo, da so se člani zavrteli ob zvokih harmonike in pripravili dovolj dobrot, da ni nihče ostal s praznim želodcem. Pa še voščilnica z dobrimi željami in poslikavo naše umetnice Emilije Erbežnik je bila vročena vsakemu udeležencu. Hvala Jožici Zorc za vložen trud in vsem prostovoljkam, ki so spisale voščila. Prvič so se nam predstavili tudi »poskočni« v svojih novih  športnih oblačilih, ki jim jih je podarilo občinsko vodstvo. Tistim, ki so v letu 2017 dopolnili 75 let, smo pripravili in osebno podarili praznična darila. Vse ostale člane, ki so dopolnili 75 let in niso prišli na srečanje, pa smo obiskali v naslednjih dneh in jim domov prenesli čestitke in dobre želje upravnega odbora društva ter izročili priložnostna darila. Organizacija takšnega srečanja terja od članov upravnega odbora in prostovoljcev kar veliko vloženega truda in delo je poplačano, če prireditev uspe. Uspe pa takrat, ko se je udeleži kar največ članov društva in povabljenih in so prisotni zadovoljni z izvedbo. Lahko rečem, da je letošnje srečanje v celoti uspelo. 
Še nekaj bi bilo treba reči. Žal za vsako tako prireditev potrebujemo poleg dobre volje ustvarjalcev tudi določena sredstva. Samo pobrana članarina in prispevki članov ne zadostujejo za vse začrtane programe društva. Sredstva občine preko objavljenih razpisov so torej nujna in zelo si želimo, da bi bili razpisi objavljeni in zaključeni pravočasno. Prepričani smo, da zadovoljstvo članov slehernega društva pripomore tudi k večjemu zadovoljstvu občanov in njihovemu aktivnemu sodelovanju pri razvoju naše skupnosti.

Pred nami so novo leto, nove obveznosti in nove dejavnosti. Vse starejše iz našega kraja vabim, da se nam pridružijo. Spremljajte potek in razpored dejavnosti  na naših oglasnih deskah in s svojo prisotnostjo, znanjem in izkušnjami obogatite naše delo. Naj zaključim z nekaj mislimi, ki so bile izrečene v kulturnem delu programa zgoraj omenjenega decembrskega srečanja članov našega društva:

"Poskrbimo, da vsem, vsaj za trenutek vsem

srce zaigra in jim ponudimo delček od svojega.

Že prijazen pozdrav veliko velja.

Obisk, klepet, droben nasmeh

privabi iskrice v očeh.

Pa sem ter tja klic, kratek sprehod

odpira vsa vrata, vsepovsod.

Naredimo drugim tisto, kar bi želeli zase,

dobro pa naj se krepi in raste, rase.

Želim vam sreče, zdravja, miru,

ob letu osorej pa, da smo spet tu."

 

Dragica Krašovec

Oglejte si tudi