Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
2°C
JUTRI
13°C
4°C
Oceni objavo

Stran od politike

Upokojenec z nadpovprečno pokojnino, poln energije in idej, razočaran nad občino, člani ŠD in podjetjem v stečaju, doživi možgansko kap. Več kot 1/3 mrtvih pomeni dodaten prihranek vlade za nagrajevanje vladnih, stečajnih in bančnih strokovnjakov, 2/3 preživelih pa se različno trudi z deli uničenih možganov in posledicami, ki trajajo tudi več let.

Jaz sem eden od primerov, ki sem uvedel 15-urni delovnik, prednostne naloge in učenje raznih metod po kapi. Preveč truda in prehitro pospeševanje odločanja je povzročilo, da sem zamešal imena ljudi, živali, krajev, inovacij in zgodovine. Nikole Tesle iz Butal in občinske politike nisem razumel in rešitve niso bile primerljive z zgodovino izumov.

Kup predlogov in politične zmage se v Butalah razlikujejo za 8 milijonov. Ne vem, če kdo to razume in kdo loči en teden in en mandat.

KS Butale v 14 dneh naredi varno pot, butalski župan jo pa pokvari in podraži. Pot v klanec ali britof Butal se v 8 letih ne asfaltira, ker je strošek vzdrževanja vsako leto en asfalt. Sončna elektrarna ne sme biti v Butalah, ker ni stroškov občine, ampak zaslužek, ki ni dovoljen. Če Teslo brez plačila nariše pravilno idejno skico za kanalizacijo v enem dnevu in KS soglasja zbere v enem mesecu, se to prepove, najde več podjetij in po 7 letih nagradi strankarske svetnike, ki pohvalijo povečano hitrost dostave fekalij v Ljubljanico v skladu z butalskim tolmačenjem bruseljskih želja. Pradedje so pred 100 leti kot vojaki ob Soči v 7 nočeh naredili 3 km rezervne železniške proge za oskrbo vojakov. Vnuki svetniki Butal so si ogledali Kitajce, ki delajo 25 km železniške proge na dan za vlak, ki gre nad 300km/h; nagrajeni bodo za 15 let projektiranja drugega tira proti Kopru in pol leta študija za prevrnjen znak. 

Ali kdo ve, da se lahko društvo ustanovi, opremi in registrira v 6 dneh in je čez 10 let najboljše v državi in dobi priznanje ... Najbrž sem Blovdka in Butale zamešal, zato obljubim, da v letu 2015 s politiko ne bom sodeloval iz zdravstvenih razlogov.

 

LP,

Ciril Krašovec

 

Oglejte si tudi