Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
4°C
JUTRI
14°C
2°C
Oceni objavo

Športfejst poskrbel za druženje, šport in rekreacijo

Občina Log - Dragomer je v sodelovanju z lokalnimi društvi in organizacijami izpeljala tradicionalno športno-zabavno prireditev Športfejst, ki združuje vse, ki jim veliko pomenita gibanje in skrb za zdravo telo v dobri družbi ob glasbi, jedači in pijači. Zanimive aktivnosti so potekale od jutra do poznih večernih ur, ko sta zbrane v športnem parku Dragomer zabavala Daniel Rampre in Andreja Čamernik.
A tisti najbolj marljivi pohodniki so dan začeli že zjutraj s pohodom na Ključ, v športnem parku pa so svoje tradicionalno tekmovanje hkrati začeli balinarji, ki so se pomerili na sedmem turnirju – memorialu Slavka Vindišarja. Pod okriljem športnega društva Dragomer - Lukovica so potekali turnirji v nogometu, odbojki, košarki in tenisu. Vsi, ki prisegajo na individualne športe, pa so se lahko pobliže spoznali z vadbo v fitnesu in preizkusili v TRX-izzivu. Prav tako pod okriljem ŠD Dragomer, Timfita in TC-centra pa so se lahko otroci spoznali z borilno veščino shotokan karate za otroke, malo večji pa tudi z osnovami samoobrambe. Športni park Log pa je bil prizorišče turnirja v nogometu za otroke in turnirja v škuljanju. Družinski pohod, poslikava obraza za otroke in razstava likovnih in literarnih del predšolskih otrok so dogajanje na Logu obarvali zelo živahno in mladostno. S svojimi atraktivnimi točkami so vse prisotne navdušile vedno razigrane žabice, ki so tekmovale na 10. memorialu Mili Gerbec in poskrbele za navijaške delavnice.
Ker je športfejst poleg zabave predvsem dan za rekreacijo in zdravje, je ekipa zdravstvenega doma Vrhnika pripravila zanimiv program za krepitev zdravja, med katerim so obiskovalci lahko spoznali postopke oživljanja z uporabo defibrilatorja. Za preventivo in ozaveščanje o zdravi prehrani in načinu življenja je poskrbela z meritvami sladkorja v krvi, krvnega tlaka in analizo telesne sestave. S 6-minutnim testom hoje, vadbo za zdravo hrbtenico in nordijsko hojo ni manjkalo aktivnosti za vse, ki so se odločili sodelovati. Pokale in nagrade je najboljšim podelil župan Miran Stanovnik, ki je seveda velik podpornik prireditve in misli strnil tako: "Dobro počutje, zdravje in kakovost bivanja vseh ljudi v naši občini je tisto kar mi pomeni največ. Ob takšnih trenutkih lahko vidimo, da smo povezani celo bolj kot si mislimo, saj ob toliko različnih dejavnostih lahko vsakdo najde nekaj zase."

 

Besedilo: Peter Kavčič, fotografije: Peter Kavčič, Vesna Lovrenčič

 

 

Oglejte si tudi