Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
2°C
JUTRI
13°C
4°C
Oceni objavo

Odprto pismo Alenki Kuzma, svetnici iz Dragomera

Povedali so mi, da ste na zadnji seji občinskega sveta nas, podpisnike apela za ustavitev postopka ukinitve statusa grajenega javnega dobra (športni objekti v Dragomeru) dokler ne bo opravljena razširjena javna razprava  (sklep zbora občanov 12.4. 2016), označili za neuke občane, ker smo podpisali nekaj, česar sploh ne razumemo. Seveda imate legitimno pravico, da ocenite svoje volivce kot nesposobne razločevati, kaj je zanje in za naselje dobro in kaj ne.

Prepričana pa sem, da je vaša dolžnost, ali pa vsaj moralna odgovornost, da izkoristite vsako priložnost, da nas razsvetlite, na podlagi kakšnih argumentov boste glasovali za ukinitev statusa grajenega javnega dobra. To priložnost ste imeli vi in tudi vsi ostali dragomerški in lukovski svetniki, ki boste glasovali za ukinitev, na srečanju z občani v torek, 14. junija. Niste prišli na srečanje, niti vi, niti noben drug svetnik, zagovornik ukinitve. Sprašujem se za razlog odsotnosti vseh. Ali je razlog vaše in njihove odsotnosti prepričanje, da se z nami ni vredno ukvarjati, ker »ne razumemo«, ali pa zato, ker nam ne bi znali povedati vsaj treh vsebinskih razlogov za ali proti ukinitvi. Verjemite, da vsak, še tako neuk volivec, zna presoditi prednosti in slabosti vaše nameravane odločitve, da ukinete javno dobro, če le dobi objektivne utemeljitve za in proti.

Zato  pozivam vas in vse dragomerške svetnike,  da si vzamete čas in nam na zboru krajanov predstavite vaše argumente in seveda, da tudi slišite (ne le poslušate) nas in se šele potem odločite, kako glasovati.

Olga Drofenik

Podpisnica apela 

Oglejte si tudi