Logo MojaObčina.si
JUTRI
21°C
13°C
TOR.
25°C
14°C
Oceni objavo

Kostanjev piknik v Dragomerju

V mesecu oktobru Društvo upokojencev Dragomer–Lukovica že tradicionalno organizira kostanjev piknik. Letos nam je bilo jesensko vreme posebej naklonjeno in na sončni petek se je v gasilskem domu v Dragomerju zbralo okoli osemdeset članov društva. Ker želimo, da ni piknik navadno veseljačenje, ga obogatimo s kulturnim programom in priložnostno razstavo. Letos se je udeležencem prvič predstavil pevski trio v sestavi Emilija, Lili – kot vodja tria – in Valerija ter publiko navdušil z izbranimi melodijami. Želimo, da dekleta še kdaj ponovijo svoj nastop. Predstavili smo tudi odlomke poezij, ki jih Društvo DVIG pripravlja za izdajo v lični knjižici še v tem mesecu. Pridne gospodinje so pripravile pester izbor različnih sladkih dobrot, kostanj pa je Jože pripeljal z Dolenjskega in je ob sladkem moštu zares teknil obiskovalcem. 

Nova uredniška navodila priporočajo kratke vesti, pa je kljub vsemu dobro, da sokrajane obvestimo o dogodkih, ki popestrijo posameznikom jesen življenja. Na srečanjih se ljudje medsebojno obveščajo o vsem, kar jih teži, razveseljuje, bogati. Izmenjujejo si izkušnje od peke, kuhe, zdravljenja, preživljanja prostega časa, do informacij o počutju bližnjih, sosedov, znancev, kar lahko pripomore k rešitvi kakšne stiske ali težave. 

Na razstavi so bili prikazani različni pridelki, s katerimi nas narava razveseljuje v tem času in jih z malo iznajdljivosti in dobre volje najdemo v okolici našega kraja. Golaž je teknil vsem, poskrbeli smo tudi, da žejen ni bil nihče. 
Že zdaj vas vabimo, da se nam pridružite na martinovanju, ki bo potekalo 17. novembra v Mirni peči.


Dragica Krašovec


Oglejte si tudi