Logo MojaObčina.si
DANES
12°C
8°C
JUTRI
19°C
7°C
Oceni objavo

DUDL ne miruje

Čeprav smo letošnji program zastavili optimistično in smo k dogodkom želeli pritegniti kar največje število članov, je epidemija naredila svoje. Društvo je moralo ustaviti predvidene aktivnosti in bo počakalo, da se razmere kar najbolj normalizirajo in uredijo.

Zdravje je zagotovo najpomembnejša vrednota slehernega človeka in tudi mi smo želeli, da s svojim ravnanjem nikogar ne ogrožamo ali kako drugače ne vzbujamo neprijetnega in neugodnega počutja pri posameznikih. Prostovoljke so se po svojih močeh in zmožnostih vendarle vključile v posamezne aktivnosti in brez neposrednih stikov skušale posameznikom olajšati dni, ki so jih preživljali doma. Občasni klici, srečanja na ulici in klepetanje lahko marsikomu polepšajo dan. Če pa je katera komu tudi pomagala pri manjših nakupih ali opravila kakšno pot, je bilo zadovoljstvo toliko večje.

V tem času nismo obiskovali članov, ki so praznovali rojstne dni, niti jih nismo obdarovali.

Enako bomo ravnali tudi te dni in najmanj tja do jeseni, ko bo že znano, ali je čas epidemije mimo in ni več nevarnosti za prenos kakršnih koli virusov.

Vseeno iskreno čestitamo vsem, ki so letos že praznovali. Voščilo velja tudi za tiste, ki bodo imeli svoj praznik v naslednjih dneh in tednih. Ostanite zdravi, vedri in ohranite dovolj volje in energije, da prebrodimo ta čas.

Izvršni odbor društva se je odločil, da bomo v juniju vendarle poskušali organizirati družabno srečanje z upoštevanjem vseh priporočil zdravstvene stroke. O vsem bomo vse zainteresirane pravočasno obvestili.

Do jeseni ne bodo potekale delavnice za zdrav slog življenja, niti ne bodo organizirani predvideni izleti. Kako bo takrat, bomo ocenili v jesenskem času.

Sedaj potekajo aktivnosti v zvezi z uporabo prostorov v Domu krajanov, ker so se izselili zaposleni v občinski upravi v nove prostore na Logu. Želimo si, da bi člani društva lahko prostor, ki ga imamo v uporabi sedaj, vsaj v takem obsegu kot do sedaj uporabljali tudi v bodoče.

Ugotovili smo, da je čas epidemije zagotovo vplival tudi na pravočasno poravnavo članarine društvu. Zamudnike naprošamo, da zdaj, po sprostitvi nekaterih ukrepov, to čimprej poravnajo. Nekatere obveznosti mora društvo ne glede na aktivnost vendarle redno poravnavati.

Poskočni sedaj spet redno vsako jutro vadijo na igrišču. Pridružite se jim in poskrbite za svojo telesno vadbo in dobro počutje. Zdravi, aktivni in dobre volje bomo zagotovo lažje premagali vse ovire. Srečno vsem.

Dragica Krašovec

Oglejte si tudi