Logo MojaObčina.si
DANES
10°C
5°C
JUTRI
15°C
2°C
Oceni objavo

DVIG vabi v oktobru

Na učenje uporabe pametnega telefona v dvojicah z mentorjem Primožem Noetom, vsak četrtek v mesecu  od 17. do 18. ure. Prvo srečanje bo 1. oktobra 2020 v sobi upokojencev v Dragomerju. Učenje je namenjeno vsem, ki pri uporabi pametnega telefona naletite na probleme, ki jih ne morete rešiti sami ali pa bi radi nadgradili svoje znanje.  

V bralni krožek za najmlajše Od pravljice do lutke v četrtek, 1. oktobra, ob 17:30 v Toscani. Srečanje je namenjeno otrokom, starim od 4 do vključno 7 let. Otroci se bodo preizkusili kot avtorji in ilustratorji svojih avtorskih pravljic. Njihove pripovedi bo mentorica zapisala in uredila in objavila v knjižici.

V Študijski krožek Pogovori z Darjo Rojec dne 5. 10. 2020 ob 10. uri v sobi upokojencev v Dragomerju. Srečanje bodo vsak prvi ponedeljek v mesecu. Srečanja so namenjena pogovorom in izmenjavi izkušenj o stiskah, ki jih prinese v družino in med prijatelje bolezen, in o tem, kako lahko stiske olajšamo in poskrbimo za preprečevanje nastanka bolezni.

V nadaljevalni tečaj angleščine pri prof. Milojki Babše dne 7. 10. 2020 ob 8:30 v sobi upokojencev v Dragomerju. Nadaljnja srečanja bodo vsako sredo v mesecu ob istem času v istem prostoru. Tečaj je namenjen vsem, ki ste se v šoli učili angleščino in ste jo občasno tudi uporabljali.

V bralni krožek pri prof. Alenki Logar Pleško dne 7. in 21. oktobra 2020 ob 18. uri. Srečanje bo na prostem v Toscani, v primeru slabega vremena pa v Toscani zgoraj. V bralnem krožku člani spoznavajo literarne svetove avtorjev slovenskih avtorjev iz matične Slovenije in zamejstva z branjem njihovih del, obiskom gledaliških predstav ali obiskom izbranih avtorjev.

Na literarni večer Beremo poezijo z Dragico Krašovec dne 9. oktobra 2020 ob 19h v Toscani. 

Dragica Krašovec nam bo prebrala nekaj svojih pesmi. Večer bo popestrila gospa Jožica Rupar, pevka in kitaristka iz Borovnice. Z večerom bomo počastili občinski praznik in prispevali k razvijanju bralne kulture v Nacionalnem mesecu skupnega branja.  

Na medgeneracijski bralni dogodek dne 10. oktobra 2020 v športnem parku Log, o programu in uri srečanja vas bo obvestila občinska uprava.  

 

Prijave za vse dogodke pošljite na dvig@iold.si ali pokličite na 031 254 125. Obiščite tudi našo spletno stran iold.si.

Veseli vas bomo v naših programih

Nika Gams, predsednica

 

Oglejte si tudi