Logo MojaObčina.si
DANES
11°C
7°C
JUTRI
17°C
1°C
Oceni objavo

Beremo z mačkom Murijem

Učenci 3. a- in 3. b-razreda OŠ Log - Dragomer v letošnjem šolskem letu sodelujemo v projektu Beremo z mačkom Murijem (projekt International Education and Research Network), s katerim želimo spodbuditi branje in si prizadevamo izboljšati bralno pismenost.

V prvem delu smo pisali mačje dnevnike. Vsak teden sta dva učenca nesla domov bralno vrečo, v kateri so bile tri knjige, plišast maček Muri in zvezek. Učenec je skrbel za novega prijatelja, se z njim igral in mu bral pravljice. Ob koncu obiska se je učenec prelevil v Murija in napisal nekaj vtisov in prigod ob obisku. Dnevnik zapisov vseh učencev smo poslali nato v OŠ Poljane blizu Škofje Loke, saj so bili tamkajšnji tretješolci naša partnerska šola in smo si dnevnike izmenjali. Kako zanimivo si je bilo dopisovati. V drugem delu je plišasti Muri učence spet obiskal, le da jim je tokrat dal nalogo, da mu predstavijo svojo najljubšo knjigo in jo v zvezku čim bolj izvirno predstavijo. Z zbranim seznamom knjig smo dnevnike spet poslali naši partnerski šoli. Upamo, da bomo navdušili učence, da preberejo kakšno našo najljubšo knjigo.
Vsakodnevno smo Murija vključevali v naše delo, z nami je sodeloval pri tehniških in naravoslovnih dnevih, pisali in prepevali smo pesmi o njem, ga v obliki nalepk lepili za bralno značko. Risali smo ga pri likovni umetnosti. Vzeli smo ga na Vrhniko na baletno-glasbeno predstavo Maček Muri, ki jo je pripravila Glasbena šola Vrhnika. Lahko se pohvalimo, da jih je od 47 učencev 3. a- in 3. b-razreda bralno značko opravilo kar 44. Komaj čakamo naslednje šolsko leto, da vidimo, kaj nam bo Muri takrat pripravil. 


Veliko bralnih užitkov med počitnicami vam želiva

mentorici Tanja Špehar in Kaja Lenič

Oglejte si tudi