Logo MojaObčina.si
JUTRI
16°C
3°C
SOB.
18°C
7°C
Oceni objavo

Na Brezovici še dve veliki pridobitvi kulturne dediščine ob letošnjem prehodu v novo leto

Tudi v naših župnijah je po zaslugi dobrih ljudi res vedno veliko novega in spodbudnega. Ob letošnjem prehodu v novo leto sta v farni cerkvi na Brezovici novi spovednici, spredaj nove klopi in še marsikaj. Zunaj, na pokopališču, v stari totem kabri (mrliški vežici ) pa obnovljene sanitarije.

Ob letošnjem prehodu v novo leto sta v farni cerkvi svetega Antona puščavnika, na Brezovici, novi spovednici, ki jih je g. župnik Jožef Poje predstavil tudi v decemberski številki farnega glasila Zvonček, v katerem je tudi poročilo o izdelavi novega daritvenega oltarja in posvetitvi, ki bo na Antonovo nedeljo, 21.1.2018. V Zvončku pa je omenjenih tudi še nekaj drugih izboljšav v cerkvi in okoli nje.

 

Nov ambon in nov daritveni oltar sta predstavljena tudi že v oktoberski številki farnega glasila Zvonček.

Z vsemi dosedanjimi pridobitvami in še posebej z relikvijami blaženega mučenca Alojzija Grozdeta, ki bodo na Antonovo nedeljo v posvečenem daritvenem oltarju pa postaja cerkev na Brezovici tudi romarska.

V hvaležnosti za vse dobro pa vas vabim tudi k ogledu slovesnosti, ki je bila na Brezovici leta 8.12.1990. Torej pred 27. leti.

 

Oglejte si tudi