Logo MojaObčina.si
DANES
12°C
8°C
JUTRI
19°C
7°C
Oceni objavo

Mesec september je mesec novih začetkov

Najprej se iskreno zahvaljujem vsem praporščakom, uniformam, nošam in civilom, ki ste v največjem številu praporov do sedaj, polepšali  slovesnost Velikega Šmarna skupaj, na Žalostni Gori in na Brezovici.

Sedaj pa smo že v septembru, mesecu novih začetkov.

Izkušnje nam potrjujejo, da je sodelovanje v širši krajevni in župnijski skupnosti koristno za vse. Še posebej pa za mladino, saj ob veščini nastopanja, spoznavajo tudi živ življenjski utrip ljudi in našega okolja.  Dragocene so tudi izkušnje sodelovanja z vrstnicami in vrstniki pri samoorganiziranju na različnih področjih. Ponudbe širše družine ne morejo dati druge ustanove in ne starši. Lahko pa se starši med seboj povežemo in si pomagamo.

Vsi imamo radi življenje in ravno vaša vera je življenje z zgledom, zato vas vljudno vabimo, da se pridružite skupnosti staršev otrok, ki že sodelujejo pri aktivnostih naše župnije.

Povabljeni ste, da vi in/ali vaši otroci skupaj, ustvarjamo življenje v naši župniji, ali preko branja beril ali preko čiščenja cerkve ( cca 1x letno) ali z aktivnim sodelovanjem v katerikoli drugi obliki druženja v župniji (pevski zbor, ministranti, skavti, animatorji, pritrkovalci, molitvene skupine, aktivnosti v cerkvenem letu (adventne, postne, šmarnično branje....). Urniki sodelovanja so prilagodljivi in so tudi priložnost za druženje odraslih.

Zato vas vabimo, da pokličete:

 za sodelovanje na Brezovici: telefonsko številko: 040 290 912 (Alenka), ali

za sodelovanje v Dragomerju: telefonsko številko: 031 472 158 (Tadej), ali

za sodelovanje na Logu: telefonsko številko: 040 801 476 (Franci), ali

za sodelovanje v Vnanjih Goricah: telefonsko številko 051 344 688 (Drago).

Zelo nas veseli, da bomo tudi v naprej skupaj ustvarjali našo prihodnost v času, ki nam je podarjen, da ga skupaj preživimo v Župniji Brezovica. Saj vsi vemo, da se mnoge sodelavke in sodelavci selijo v večnost in tudi zato prav, da se obnavljajo naše vrste.

 

Brezovica, 5.9.2022

 

Vaša župnik Jožef in kaplan Janko ter tiste družine, ki že aktivno sodelujemo v Župniji Brezovica

Oglejte si tudi