Logo MojaObčina.si
DANES
12°C
7°C
JUTRI
17°C
1°C
Oceni objavo

58. (JESENSKI) SOSEDOV DAN 2018

Najprej se zahvaljujemo vsem, ki smo to vroče poletje preživeli med seboj in do okolja blagodejno. Še posebej pa je pohvala namenjena dobrotnicam in dobrotnikom, zaslužnim za pitno vodo iz Predal in vseh drugih naših zajetij, saj bi bilo življenje brez lastnih vodnih virov dražje in bolj negotovo. Podobno je tudi s hrano. Zato z obojim varčujmo in je čim več uživajmo iz domačega okolja. Spodbuden pa je tudi napredek na področju prenove komunalne infrastrukture.

Podobno je na nematerialnem področju, kjer smo prizadevanja že pred osamosvojitvijo Slovenije združili v Projekt prenove naselij in izboljšanja zaupanja za vse ljudi ter od 1990 dalje izpostavljali mesečne poudarke, enakonočja pa preimenovali v Sosedov dan. Z leti pa je postal Sosedov dan to, kar povezuje vse sosede med seboj in izboljšuje medsebojno zaupanje. To je prava pot za vse, saj je tudi Slovenija sestavljena iz družin in soseščin, katerih usoda soseščine je najprej in največ odvisna od tu živečih, saj ga ni »odrešenika«, ki bi namesto nas rešil našo soseščino - domovino. Čestitke lokalni skupnosti za vse res lepe dosežke na mnogih področjih. Mnoga društva je sredi avgusta na Žalostni gori in na Brezovici povezala zahvala in priprošnja Marijino varstvo naše domovine še naprej. Trdno in zdravo sosedsko skupnost pa smo uspešno gradili še na mnogih krajevnih, lokalnih in drugih prireditvah.

Novice na spletu MojaObčina.si in v Barjanskem listu so najlepši dokaz, da je bilo tudi to poletje sodelovanje med sosedi bogato in živo, kar je najlepša popotnica za september, mesec novih začetkov, ko vstopamo tudi v občinski praznik. Prav na 58. Sosedov dan, 23.9.2012 pa bomo ob 19. uri odprli vrata Ašičevega doma in se lahko tudi pogovarjali o dobrih izkušnjah in načrtih za naprej.

Vse lepo pozdravljamo z željo, da bi čim dlje aktivno živeli v skupno dobro, saj se podibno, kot leto izteka tudi naš čas. V spodbudoi pri tem pa so nam tudi: oktober mesec izboljšanja varnosti na vseh področjih, november mesec hvaležnosti in december mesec pričakovanj.

Oglejte si tudi