Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
8°C
JUTRI
24°C
7°C
Oceni objavo

Prva lovska sveta maša v LD Brezovica, ob godu Svetega Huberta, 3.11. 2022

Na prvi novembrski četrtek je bila sveta maša v župnijski cerkvi Svetega Antona, na Brezovici, spet nekaj posebnega, saj so se lovke in lovci LD Brezovica, odzvali povabilu domačega župnika Jožefa Pojeta, da na god svojega lovskega zavetnika sv. Huberta, opravijo sveto mašo za zdravje, za vse lovke in lovce ter v spomin in v zahvalo vsem svojim preminulim lovskim tovarišicam in tovarišem. 

https://youtu.be/J8ARmY1oGw4


Ta Hubertova sveta maša je bila prva tovrstna stanovska maša v Župniji Brezovica. Pri njej je aktivno sodelovala in jo sooblikovala tudi zelena bratovščina. Gospod župnik pa je predstavil življenjepis Svetega Huberta. 


Glede na odzive in dobro voljo lovk, lovcev ter drugih iz Župnije Brezovica, utegne lovska maša, podobno kot gasilska ob sv. Florjanu, postati kar stalnica tudi v prihodnjih letih. Še več, lovke in lovci so predlagali, da bi prvo nedeljo v septembru, ko pripravijo srečanje za kmete, v program tega srečanja vključili tudi sveto mašo v Vokah, pri lovski koči LD Brezovica, v Župniji Notranje Gorice. Župnik se je njihove pobude razveselil.

Po sveti maši nas je g. župnik povabil v kuhinjo in nam ponudil okrepčilo, ki je pripomoglo k še bolj sproščenemu in veselemu vzdušju. Iskrena hvala lovkam in lovcem, ki so se odzvali povabilu kljub temu, da so dan preživeli na delovni akciji, saj so cel dan z njiv pospravljali koruzo in pripravljali zaloge za zimsko krmljenje divjadi.

Zahvala tudi ge. Maji Vidmar, tajnici LD Brezovica, ki je hitro obvestila članstvo za to srečanje in polet, za srečanje praporov na Veliki Šmaren. Res sem vesel in verjamem, da se bomo lovske maše v naši okolici radi udeležili tudi v prihodnje.


O Lovski družini Brezovica pa je dobro vedeti tudi to: https://www.ldbrezovica.si/f/docs/Za_clane_LD/bilten-ld_brezovica_z_dodatkom.pdf


Vnanje Gorice, 4.11.2022

Drago Stanovnik

Oglejte si tudi