Logo MojaObčina.si
DANES
12°C
8°C
JUTRI
19°C
7°C
Oceni objavo

Tradicionalni pohod z lučkami na Debeli hrib

V soboto, 28. 12. 2019, je PD REGA Log organiziralo tradicionalni pohod z lučkami na Debeli hrib. Udeležba na tem pohodu je tradicionalno visoka, tako se je letos pohoda udeležilo več kot 200 udeležencev. Pohod je izredno priljubljen tudi med otroki, saj jih na koncu obišče tudi Dedek Mraz. Tokrat je Dedek Mraz obdaril 87 otrok.

Pohod smo pričeli v lepem vremenu brez lučk, saj smo na pot krenili že ob 16. uri. Pot smo pričeli pod vodstvom vodnika Jožeta Trčka v Dragomerju, kjer smo se zbrali pred gasilskim domom in nato krenili na Debeli hrib. Po poti smo občudovali prelep sončni zahod, nato pa smo s prižganimi lučkami prispeli na Debeli hrib. Dolga vrsta pohodnikov je pot zaključila s spustom nazaj v Dragomer. Lepo je bilo videti dolgo vrsto lučk, ki se je vila po poti.

Zaključek je potekal v Gasilskem domu Dragomer, kjer so nas člani PD REGA pričakali s toplim napitkom. Sledila je kratka igrica, ki so jo pripravili člani mladinskega odseka PD REGA in prihod Dedka Mraza, ki je obdaril vse prisotne otroke. PD REGA je poskrbelo tudi za pogostitev s klobasami in hrenovkami.  

Iskreno se zahvaljujemo mladinskemu odseku PD REGA, ki vsako leto poskrbi za res bogato obdaritev otrok. Veliko časa namenijo tudi pripravi igrice, sami poskrbijo za resnično lepo in izvirno sceno in s tem razveselijo otroke.

PD REGA Log nesebično nameni svoja sredstva tudi za tople napitke in pogostitev.

Zelo smo hvaležni tudi prostovoljnemu Gasilskemu društvu Dragomer, ki nam vedno odstopi prostor v gasilskem domu, da pohod lahko uspešno zaključimo. Na tem mestu se jim zahvaljujemo tudi za celoletno pomoč, ki nam jo nudijo v svojih prostorih, tako da lahko izvajamo svojo dejavnost!

Vsi se že veselimo naslednjih pohodov in tudi tradicionalnega pohoda z lučkami na Debeli hrib zadnjo soboto – to bo 26. decembra 2020.

 

Miša 

Oglejte si tudi