Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
4°C
JUTRI
13°C
2°C
Oceni objavo

Spoštovane, spoštovani!

Ena osmica, ki je zaznamovala slovenski kulturni praznik je za nami in zanimivo je opazovati, kako se praznovanja lotevajo posamezniki. Zelo različno, vendar s ciljem obeležitve na svoj način in prav je tako. Navzven pogledano bi človek pričakoval kakšno izobešeno slovensko zastavo več, vendar sem mnenja, da gre tudi tu na boljše.

Zelo razveseljivo pa je opazovati, kako se na gledališkem odru v prenovljeni dvorani gasilskega doma na Logu odrske deske izmenično uporabljajo za nastope različnih gledaliških skupin iz naše in tudi sosednjih občin. Po zaslugi mnogih akterjev je bila omenjena dvorana v zadnjem obdobju večkrat polna do zadnjega kotička predvsem zaradi simpatičnih predstav, ki so nam postregle z obilico smeha in dobre volje. Verjamem, da se bodo tovrstna druženja še nadaljevala, istočasno pa se vsem, ki pri tem sodelujete, iskreno zahvaljujem.

Pred nami je že druga osmica. Dan žena, ko bomo še bolj kot običajno pozorni na naše nepogrešljive pripadnice nežnejšega spola. Ko se ozremo v zgodovino, hitro ugotovimo, da ni bilo vselej samoumevno, da so ženske v družbi enakopravne z moškimi. Enakopravno obravnavo in enake delovne in življenjske pogoje so si morale izboriti z vztrajanjem na svoji poti. Izkoristimo prihodnje dni, da z dejanji pokažemo, da naše žene resnično spoštujemo in jih vključujemo na pomembna mesta v družbi tudi takrat, ko ženske kvote niso predpisane, ker si to resnično zaslužijo.

Kurenti iz Hajdine, ki nas vsako leto obiščejo so nam tudi letos pomagali pri odganjanju zime in verjamem, da so svoje delo opravili z odliko in bomo letos za izvajanje zimske službe v občini potrošili malenkost manj sredstev kot v preteklih zimah.

Spoštovane, naj mi je na koncu dovoljeno, da vam v imenu občine in v svojem imenu zaželim resnično prijetno praznovanje dneva žena in materinskega dneva v krogu prijaznih ljudi, ki vas imajo radi in vas spoštujejo.

 

Vaš župan, Miran Stanovnik

 

Oglejte si tudi