Logo MojaObčina.si
JUTRI
18°C
8°C
SOB.
25°C
7°C
Oceni objavo

Spoštovane občanke, spoštovani občani

Tokrat ne bom omenjal epidemiološke situacije, ker zaupam v vašo odgovornost do sebe in okolice in bi mi utegnili vzeti za slabo, če bi vas vedno znova opozarjal na resnost situacije, ki se upam da umirja.

Pred nami so prazniki, ko se še posebej spominjamo na vse, ki so se od nas poslovili in je za njimi ostala praznina, ki jo zapolni le čas in še to počasneje kot bi si želeli. Medtem ko pozorno spremljate, kakšno bo vreme med prazniki, da boste za na grobove znali izbrati primerno cvetje,  le pomislite na to, da ima leto 365 dni, ko bodo vaši dragi pokojni še vedno tam in si zaslužijo vašo pozornost tudi med letom.

Zavedam se, da veste, ampak mislim, da je prav, da vas spomnim na to, da se bližajo dnevi, ko bodo razmere na cestah od nas voznikov zahtevale še večjo zbranost in z ustreznimi pnevmatikami opremljene avtomobile. Naj se ne zgodi, da bi varčevanje pri nakupu pnevmatik kadarkoli obžalovali. Treba se je zavedati, da na cesti nismo sami in da bi se tudi ostali udeleženci v prometu radi srečni in zdravi vrnili k družinam v zavetja svojih domov. Ohranimo strpnost in primerno raven odgovornosti predvsem do najbolj ranljivih skupin, kot so starejši, otroci in invalidi.

Kot sem že omenil, nadaljujemo tudi z izvedbo varne šolske poti, vendar delovni stroji in izvajalci le potrebujejo določen čas za kvalitetno izvedbo povezovalne poti, ki bo v končni obliki povezala obe skrajni naselji naše občine Jordanov kot in Lukovico.

Z deli na pokopališču v Dragomeru nadaljujemo takoj po praznikih predvsem zato, da stroji na območju spokojnega miru ne motijo prazničnega vzdušja.

V obdobju priprave proračuna z veseljem ugotavljam, da je ta nekajkrat večji od preteklih in to po zaslugi predvsem uspešnega črpanja nepovratnih sredstev. Vidim, da na mesečnem nivoju do naših izvajalcev poravnavamo zneske, ki so v preteklosti predstavljali celoletni investicijski potencial naše občine. Ob tem vedno znova občutim iskreno hvaležnost ustanoviteljem naše občine in seveda ponosno pogledam svoje sodelavce, ki so za vse dosežke kot ekipni igralci tudi zaslužni. Lahko obljubim, da se s tako ekipo argumentirano lahko veselimo tudi naše skupne prihodnosti.

Želim vam vse dobro,

Miran Stanovnik, vaš župan

Oglejte si tudi