Logo MojaObčina.si
JUTRI
19°C
7°C
SOB.
23°C
7°C
Oceni objavo

Spoštovane in spoštovani!

Takorekoč še včeraj smo se po opravkih odpravljali s prižganimi klimatskimi napravami v svojih vozilih, danes pa nas na jutranjih poteh že spremlja megla in nepredvidljive razmere na cestah, ki nemalokrat zagrenijo življenje marsikomu izmed nas. Velja si zapomniti, da nihče na cesti ni popolnoma varen.

Sedaj, ko je pojenjala turistična gneča na cesti, pa v našem okolju še vedno nastajajo zastoji. Za tako stanje je več razlogov. Zagotovo največji je ta, da še vedno nimamo priključka na avtocesto za katerega je na Lukovici in Brezovici odkupljenih že skoraj 90 odstotkov potrebnih zemljišč in za kar so zagotovljena tudi vsa finančna sredstva.

V medijih smo lahko veliko prebrali o vzrokih za nastalo situacijo, ki naj bi gradnjo za nas prepotrebnega infrastrukturnega objekta odmaknili za nerazumljivo dolgo v prihodnost. Skupaj s kolegom in prijateljem  Metodom Ropretom županom občine Brezovica sva ugotovila, da je možno premakniti birokratske ovire le z strpnim dialogom vseh vpletenih, ki ga do sedaj po najini oceni ni bilo. Na lastno pobudo sva kot predstavnika lokalnih skupnosti, ki trpita vsled vsega kar se dogaja na naših cestah, pristopila k povezovanju pristojnih akterjev na tem projektu. Z veseljem in optimizmom lahko povem, da smo se že srečali praktično na najvišjih ravneh in konstruktivno pristopili k reševanju izzivov, kar bi nas lahko hitreje pripeljalo do izdaje veljavne gradbene dokumentacije za izvedbo priključka na avtocesto na Lukovici. O tem bom še poročal.

Z veseljem in velikimi pričakovanji pa v naši soseščini kljub težavam s podtalnico zaključujemo dela pri obnovi objekta stare šole. Načrtovana posledica tega je tudi to, da se bodo v sedanje prostore občine vnesle nove vsebine, kar bo zagotovo tudi popestrilo kulturno življenje in pripomoglo k še večjemu povezovanju med občani. V ta namen tudi ustanavljamo delovno skupino, ki se bo še posebej poglobila v pripravo aktivnosti praktično v središču naselja Dragomer.

V neposredni bližini doma krajanov pa je tudi center TC, kjer smo z bivšim lastnikom in posestnikom uspeli izvesti končno sodno poravnavo, česar bodo zagotovo najbolj veseli naši malčki iz bližnjega vrtca, saj bodo spet lahko telovadili v prijetnih prostorih tega športnega centra. Ravno tako pa je v fazi priprave na odprtje tudi gostinski lokal v pritličju objekta, ki je v preteklosti združeval predvsem športno aktive občane, ki so še vedno mladi po srcu.

Mladi po srcu pa so tudi člani glasbene skupine, ki je pred nekaj dnevi nastopala med drugim tudi na tradicionalnem krompirjevem pikniku , ki ga organizira požrtvovalna in kreativna skupina znotraj Društva upokojencev Log. Letos so organizatorji na dogodek povabili tudi člane Društva upokojencev Dragomer-Lukovica. Glede na videno bi lahko rekel, da smo s takimi dejanji na resnično pravi poti medsebojnega povezovanja, posebej zato, ker so ložanski upokojenci že dobili povabilo na kostanjev piknik v Dragomer. Mogoče je pa k temu pripomoglo tudi predavanje profesorice Vesne Godine, ki nas je na povabilo društva Dvig nagovorila in nam pokazala kakšna bi utegnila biti prava pot k izgradnji trdne in povezane lokalne skupnosti. Nekateri ste manjkali.

V ustanavljanju je tudi delovna skupina za izgradnjo pokopališča v Dragomeru, zaključuje se postopek izbire izvajalca za gradnjo kanalizacijskega omrežja s čistilno napravo. Tako imamo poleg rednih nalog vsi za jesen in zimo vrsto izzivov, ki nas vse navdihujejo in nam vlivajo novega upanja, da znamo in skupaj zmoremo doseči nekaj, kar se je včeraj zdelo še nemogoče.

Vsem, ki se trudite za skupno dobro se iskreno zahvaljujem.

Vaš Miran Stanovnik, župan

Oglejte si tudi