Logo MojaObčina.si

Log - Dragomer

JUTRI
23°C
5°C
PON.
22°C
5°C
Deli

Prostovoljstvo

Ko se človek sprehodi po bližnji ali širši okolici, enostavno ne more spregledati, da se vse prebuja in cveti. Verjamem, da nihče od nas ob teh dojemanjih ne ostane ravnodušen. Verjetno je prav to tudi vzrok, da so naša druženja in srečanja v tem obdobju še bolj intenzivna.

Ne morem mimo tega, da ne bi z veliko simpatijami in spoštovanjem izpostavil izjemnega dogodka, ki me ob prihodu v službo vedno znova prijetno preseneti. Gospod Ciril Kraševec, znan kot izjemen športni delavec in eden od očetov športa v Dragomerju in Lukovici, prostovoljno vodi vsakodnevno jutranjo vadbo. Občanke in občani so v njej prepoznali korist za zdravje, zato je število udeležencev naraslo že krepko čez dvajset. Upam, da dobri zgledi vlečejo in se ob takem pristopu vseh deležnikov spomnimo, da je sreča v majhnih stvareh in običajno ne stane veliko. Ne morem niti mimo izredno uspešne tradicionalne čistilne akcije, ki združuje staro in mlado in lepo pokaže, da znamo sodelovati tudi medgeneracijsko. Vse to prinaša dobre učinke v smislu usmerjanja najmlajših v pravo smer ob varovanju okolja in narave, bolj zrelim pa zadovoljstvo ob dajanju lepega zgleda. Vsi skupaj pa ob takih druženjih še bolj čutimo medsebojno povezanost s krajem, v katerem živimo.

Ne smemo pozabiti, da smo veliko novega spoznali in videli tudi na dnevu civilne zaščite, ki je bil organiziran na isti dan kot čistilna akcija. Dogodek je dosegel izjemno udeležbo in tudi poučni učinek. Ob vseh strokovnih dejavnostih namreč ugotavljamo, da daje preventivno delovanje najboljše rezultate za našo varnost in zaščito. Ob tem se moram ponovno zahvaliti za gostoljubje domačemu gasilskemu društvu Dragomer - Lukovica, vsem sodelujočim poveljstvom in vsem, ki ste na svoj način pomagali, da je poučno druženje več kot uspelo. In spet smo pri prostovoljstvu, saj, ko omenimo gasilce, tega ne moremo prezreti. Istočasno se moram zahvaliti tudi vsem društvom, ki delujete odgovorno za razvoj osebnosti posameznikov in s tem tudi naše zdrave občine, ki pa ima še veliko neizkoriščenih možnosti, ki jih bomo skupaj zagotovo našli in izkoristili.

 

Miran Stanovnik, župan

Všečkaj objavo

Oceni objavo

Število glasov: 0

Oglejte si tudi