Logo MojaObčina.si
JUTRI
19°C
7°C
SOB.
23°C
7°C
Oceni objavo

Obvestilo

Obvestilo o podaljšanju roka za zbiranje pobud za spremembe in dopolnitve Občinskega prostorskega načrta Občine Log - Dragomer. 
Občina Log - Dragomer obvešča vse občane in zainteresirano javnost, da se rok za oddajo pobud za spremembe in dopolnitve Občinskega prostorskega načrta Občine Log - Dragomer podaljša do 30. 9. 2023. Pobude se lahko do vključno 30.  9. 2023 po posebnem namenskem obrazcu »Pobuda – SD OPN 1« posredujejo:

- po e-pošti na naslov obcina@log-dragomer.si,

- po pošti na naslov Občina Log - Dragomer, Na Grivi 5, p. p. 09, 1358 Log pri Brezovici,

- osebno v sprejemni pisarni Občine Log - Dragomer, Loška cesta 12, 1358 Log pri Brezovici, v poslovnem času občine.


Pobuda mora biti oddana v pisni obliki na izpolnjenem obrazcu »Pobuda – SD OPN 1«, ki je dostopen na spletni strani Občine Log - Dragomer (https://logdragomer.e-obcina.si/) in v sprejemni pisarni Občine Log - Dragomer, Loška cesta 12, 12358 Log pri Brezovici, v poslovnem času.

Višina takse za obravnavo pobud za spremembo namenske rabe je določena v skladu z Odlokom o določitvi takse za obravnavanje zasebnih pobud za spremembo namenske rabe prostora v Odloku o občinskem prostorskem načrtu Občine Log - Dragomer (Uradni list RS 87/2022) in znaša:

- za spremembo osnovne namenske rabe prostora: 150 evrov,

- za spremembo podrobnejše namenske rabe prostora: 150 evrov.

Za pobudo za sprememb namenske rabe v primarno rabo (gozdna, kmetijska, vodna zemljišča) se taksa ne plača.

V kolikor se vloga nanaša na več zemljišč, se za posamezno pobudo šteje pobuda dana za spremembo namembnosti na enovitem zakroženem območju v okviru ene enote urejanja prostora. Zavezanec za plačilo takse je vlagatelj pobude. Plačilo takse ne zagotavlja spremembe namenske rabe prostora v Občinskem prostorskem načrtu. Plačilo takse je pogoj za obravnavo pobude.

Občina Log - Dragomer se bo opredelila do pobud, prejetih do navedenega datuma. Obravnavane bodo le tiste pobude, ki bodo ustrezno izpolnjene, podpisane, bodo vsebovale priloge navedene na obrazcu in imele plačno takso, v kolikor je predpisana. Pobude bodo pri pripravi osnutka Sprememb in dopolnitev OPN upoštevane, če izpolnjujejo pogoje glede skladnosti s temeljnimi pravili urejanja prostora, cilji prostorskega razvoja občine in pravnimi režimi v prostoru (upoštevanje varstvenih in varovalnih omejitev v prostoru) ter ustreznosti z vidika urbanističnih meril, strokovnih podlag in možnosti opremljanja zemljišča za gradnjo s komunalno opremo in drugo gospodarsko javno infrastrukturo.

Občina Log - Dragomer se bo do pobud, oddanih v razpisanem roku, opredelila in sprejemljive uvrstila v Spremembe in dopolnitve OPN. Obravnava pobud bo objavljena na spletni strani Občine Log - Dragomer, na naslovu https://logdragomer.e-obcina.si/ in na oglasni deski Občine Log - Dragomer. Pobuda bo objavljena le z navedbo parcelne številke, katastrske občine in oznako pobude in ne z osebnimi podatki.

Občina Log - Dragomer

Župan Miran Stanovnik



Oglejte si tudi