Logo MojaObčina.si
DANES
21°C
13°C
JUTRI
14°C
10°C
Oceni objavo

Svetniki nadaljevali sejo

Log - Dragomer, 27. marec 2013 – Log-dragomerški svetniki so na nadaljevanju seje pregledali možnosti za rešitev problematike vrtca na Logu in odločili, naj občinska uprava začne pripravljati dokumentacijo za gradnjo vrtca. Tega naj bi postavili ob obstoječi enoti vrtca na Logu. Na seji se je svet seznanil še z aktivnostmi za izgradnjo zdravstvenega centra, spregovoril o poročilu o delu nadzornega odbora in med drugim uskladil znesek denarne pomoči novorojencem v letu 2013.

Potem ko so se svetniki 20. marca na seji mudili ob osmih točkah dnevnega reda, je svet teden dni kasneje sprejel še preostalih šest točk. Začeli so tam, kjer so zadnjič končali, pri nadzornem odboru. Tokrat je ta predstavil svoje poročilo o delu v lanskem letu. Pri tej točki so svetniki izrazili precej različne poglede na poročilo. Nekateri so si želeli, da bi bilo to podkrepljeno z argumenti, drugi so trdili, da so v poročilu nakazane težave občine in da omenjeni odbor vlaga veliko truda. Večinoma so se svetniki strinjali, da namen poročila o delu nadzornega odbora ni opredeljevanje do informacij, podanih v poročilu, temveč ga vzamejo le na znanje.

Svetniki so hitro pregledali še poročilo o aktivnostih za izgradnjo zdravstvenega centra v občini ter potrdili usklajeni znesek enkratne denarne pomoči za novorojenca, ki bo nekoliko višji – starši bodo letos ob rojstvu otroka dobili 227,84 evra.

Seznanili so se tudi s programom dela občinskega sveta v letošnjem letu. Svet naj bi sklepal na šestih rednih sejah, na katerih naj bi med drugim sprejeli Odlok o ravnanju z odpadki v občini, Odlok o odvajanju in čiščenju odpadnih komunalnih in padavinskih voda, na mize naj bi dobili tudi Odlok o občinskih taksah ter Odlok o oglaševanju, v načrtu pa je med drugim še obravnava Občinskega prostorskega načrta ter štirih OPPN-jev. Ob koncu seje so potrdili še poročilo o izvajanju sklepov občinskega sveta, ki je sicer ustaljena točka na log-dragomerških občinskih rednih sejah.

Oglejte si tudi