Logo MojaObčina.si
JUTRI
14°C
2°C
PON.
12°C
2°C
Oceni objavo

Na seji o poročilih nadzornega odbora

Občinski svet Občine Log - Dragomer je na februarski seji razpravljal o trinajstih točkah dnevnega reda, med drugim so svetniki na mize dobili gradivo o rezultatih ankete za ohranitev pošte na Logu, potrdili so cene odvoza odpadkov ter se seznanili z dvema poročiloma nadzornega odbora.

V uvodu je župan Mladen Sumina z dnevnega reda umaknil imenovanje članov občinske volilne komisije, sejo pa so svetniki nadaljevali z obravnavo novih cen storitev gospodarske javne službe ravnanja s komunalnimi odpadki. Cene bodo za gospodinjske uporabnike ostale enake, lahko pa jih boste tudi nekoliko znižali – več o tem v prispevku "Nove stare cene ravnanja s komunalnimi odpadki". Svet je bil na seji soglasen pri imenovanju nadomestnega člana v Odbor za prostorsko planiranje in gospodarjenje z nepremičninami, to mesto je zasedel Jožef Sevšek iz Dragomerja, soglasen pa je bil tudi pri spremembi Sklepa o ustanovitvi Lokalne akcijske skupine za preprečevanje zasvojenosti v Občini Log - Dragomer, ki bo po novem imela enega člana več. Šestega člana bo predlagal župan.

Svetniki so v nadaljevanju roke dvignili še za vzpostavitev grajenega javnega dobra lokalnega pomena na občinskih parcelah v športnem parku na Logu in v Dragomerju, na otroških igriščih Na Grivi in v Jordanovem kotu, na obeh občinskih pokopališčih ter na nekaterih javnih poteh. Nato so se strinjali še z brezplačnim prenosom delov zemljišč na občino in potrdili nekoliko višji znesek enkratne denarne pomoči za novorojence, ki v letu 2014 znaša 229,43 evra. Na seji smo še izvedeli, da naj bi se občinski svet v tej sestavi letos odločal še na štirih rednih sejah. Med drugim je na programu sprejem odloka o oskrbi s pitno vodo, odloka o odvajanju in čiščenju komunalne in padavinske odpadne vode, OPN ter posamezni OPPN-ji, obravnavali pa naj bi še številna letna poročila različnih institucij.

Na seji so se svetniki seznanili tudi z dvema poročiloma nadzornega odbora. V poročilu o gospodarnosti izvedbe parkirišča pri Zrimškovi hiši so nadzorniki ugotovili, da je investicija v gradnjo 21 parkirnih mest nesorazmerno visoka v primerjavi s koristmi, ki jih tako parkirno mesto prinaša; preračunali so, da bi vsako parkirno mesto stalo približno deset tisoč evrov. Zato so upravi predlagali, naj pripravi makadamsko izvedbo parkirišča za od 5 do 10 vozil ter nato najmanj tri mesece beleži zasedenost parkirišča, in sicer vsaj dvakrat dnevno. Glede na te rezultate pa naj se vodstvo občine odloči o realizaciji parkirišča ali pa to zemljišče nameni za koristnejše dejavnosti. Posege na tem zemljišču so sklepom ustavili tudi svetniki, ki so odločili, da se Zrimškova hiša za zdaj ne bo rušila, kar se upošteva pri rebalansu za leto 2014. V drugem nadzoru je nadzorni odbor analiziral posege v Snežak od leta 2007 do 2012. Nadzornik je ugotovil, da so bila v tem primeru sredstva porabljena nenamensko, proračun pa naj bi bil oškodovan minimalno za skoraj 12 tisočakov, kolikor je stala nepotrebna in slabo izvedena sanacija. Med drugim se v poročilu nadzornik sprašuje o strokovnosti sanacije brežine v letu 2008. Svetniki so bili precej kritični do poročila, poudarili so, da bi se nadzornik zaradi osebne vpletenosti moral izločiti iz postopka, oporekali pa so tudi njegovi strokovnosti s področja sanacije vodotokov.

Sejo so svetniki končali s pregledom izvajanja sklepov občinskega sveta in izvajanja drugih nalog.

 

V. E. 

Oglejte si tudi