Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
2°C
JUTRI
13°C
4°C
Oceni objavo

Argumentirano delovanje v občinskem svetu

Končuje se mandatno obdobje 2010–2014 občinskega sveta Občine Log - Dragomer, v katerem je imela stranka SDS dva občinska svetnika, Hermino Šabanov in mag. Domna Cukjatija. Naša občina je majhna in mlada in občinski svetniki do zdaj niso delovali na podlagi ideoloških razlik, temveč na podlagi kvalitete argumentov in dejstev. To je bilo dobro in takega dela si želimo tudi v prihodnje. Konstruktivno in aktivno sodelovanje je bilo in bo tudi v prihodnje usmeritev vseh članov občinskega sveta iz liste SDS. To je naše zagotovilo.

Poleg dela v občinskem svetu je Hermina delovala kot predstavnica Občine Log - Dragomer v svetu zavoda Zdravstveni dom Vrhnika, kjer je bila predsednica in je tako aktivno sodelovala pri reševanju težav, ki jih je imel zdravstveni dom. Domen je bil nekaj časa predstavnik Občine Log - Dragomer v skupščini Komunalnega podjetja Vrhnika in v tem obdobju je vsem trem občinam uspelo uskladiti odlok o KPV, s čimer so bile odpravljene nekatere formalne ovire za poslovanje podjetja. Domen je bil celoten mandat predsednik odbora za prostor, ki je aktivno sodeloval pri pripravi občinskega prostorskega načrta.

Konstruktivno sta sodelovala pri vseh razpravah in pobudah na občinskem svetu, med drugim redno pozivala občinsko upravo, da bi dokončala občinski prostorski načrt, katerega izdelava se je popolnoma ustavila pred letom dni. Ves čas sta se zavzemala za dograditev, razširitev in popravilo vrtca na Logu; za ureditev prehoda za pešce na Logu pri gasilskem domu; za asfaltiranje dostopa do pokopališča Dragomer in ureditev celotnega območja pokopališča; za pripravo projekta razsvetljave v vsej naši občini; za kanalizacijo in predvsem uspešno pridobivanje kohezijskih sredstev, brez katerih bi bila izgradnja kanalizacije neizvedljiva; za reševanje nepozidanosti Liparjevega griča; za aktivnejše sodelovanje občine z državnimi institucijami pri reševanju problemov, kot je izgradnja zaščitne ograje ob avtocesti, urejanje izvozov iz naselij na magistralko, izvoza z avtoceste na Lukovici in še bi lahko naštevali.

Cilj njunega dela in dela preostalih članov stranke je bilo ustvarjanje prijaznega okolja za vse občane ter spoštovanje različnosti in interesov vseh ljudi. Sredstvo za dosego tega cilja je bilo argumentirano predlaganje in podpiranje dobrih projektov ter argumentirano nasprotovanje slabim idejam. Prepričani smo, da je to edini pravi in najučinkovitejši način, da naša občina postane in ostane vsem občanom prijeten dom, na katerega bomo lahko ponosni.

Hermina in Domen, občinska svetnika,

in OO SDS Log - Dragomer

Oglejte si tudi