Logo MojaObčina.si

Log - Dragomer

DANES
14°C
2°C
JUTRI
4°C
-6°C
Deli

Vaje, izobraževanja, druženje

Z vstopom v novo šolsko leto se tudi gasilci vrnemo na znane tire usposabljanja in utrjevanja znanja. Ob vsem tem pa je vedno tudi luštno.

Vsako leto gasilci priredimo veselico, ki je postala že tradiconalna. Letos je potekala v obliki Veseljakovega piknika, na katerem nas je zabaval ansambel Ponos. Prireditev je zaključil DJ Johny s Petkovo pumpo in skupina Calypso. Z našega vidika je bila veselica zelo uspešna in za to se moramo zahvaliti tudi vsem, ki ste se nam pridružili na dogodku.
Center varne vožnje Vransko je v soboto, 26. avgusta, gostil gasilce našega PGD in PGD Log, pridružili so se jim tudi prijatelji iz poveljstva GZ Vrhnika. Vsi udeleženci so se vrnili domov polni novih vtisov in z nekaj izkušnjami več.

Občina Log - Dragomer je tudi letos organizirala Aktivne počitnice za naše najmlajše. Predstavili smo se opartivni gasilci z GVC 16/25, otrokom pa smo pripravili vedrovke, s katerimi so zbijali tarče. Predstavili so se tudi gasilci – bolničarji naše občine.

Po poletnem predahu smo ponovno začeli z vajami. V petek, 2. septembra, je potekala vaja z naslovom Požar kurilnice v Jordanovem kotu. Na vaji smo sodelovali z gasilci PGD Log, PGD Vrhnika in gasilci – reševalci naše občine. Naša vloga na tej vaji je bila pomoč pri avtolestvi PGD Vrhnika. Z vajo smo bili zelo zadovoljni, ker je bila zanimiva z več različnih zornih kotov in verjamemo, da smo se nekaj novega naučili. Vajo je organiziral PGD Log.

Tradiocionalni Športfejst je bil v soboto, 10. septembra. Gasilci – reševalci so opravili dve predstavitvi svoje opreme in veščin. Prva predstavitev je bila v športnem parku Dragomer, druga pa v športnem parku Log.

PGD Log pa je organiziral tudi operativni četrtek, 15. septembra. Tema srečanja je bila orodje za odpiranje vrat in oken. Srečanje je bilo poučno in upamo na uspešno sodelovanje v primeru, da bomo potrebovali njihove storitve z opisanim orodjem.
Letošnji dan odprtih vrat smo organizirali v soboto, 1. oktobra. Obiskalo nas je veliko otrok s starši, ki so si ogledali naša vozila, postopke nudenja prve pomoči in kako gasimo požar. Pokazali smo, kako deluje naša termokamera v zadimljenem temnem prostoru. Z našim GVC 16/25 smo se zapeljali nekaj krogov po Dragomerju. Ker pa je bilo tudi vreme lepo, smo zbijali tarče s pomočjo vedrovke oz. brentače.

Hvala vsem, ki ste nas obiskali na gasilski veselici in ob dnevu odprtih vrat. Upamo, da ste od nas odšli z lepimi vtisi in se naslednje leto ponovno vidimo. Hvala tudi sosednjemu društvu PGD Log za izkazano pomoč pri izvedbi veselice in dneva odprih vrat.

 

Z gasilskim pozdravom, na pomoč, 

PGD Dragomer - Lukovica

Všečkaj objavo

Oceni objavo

Število glasov: 0

Oglejte si tudi

Komentarji

Za komentiranje se morate prijaviti.
Na ta prispevek še ni komentarjev. Bodi prvi!