Logo MojaObčina.si
JUTRI
16°C
3°C
SOB.
18°C
7°C
Oceni objavo

Potres in tekmovanja

Nismo še zaključili s tekmovanji, ravno tako tudi z vajami ne. Radi se udeležujemo vaj, ki so dobro organizirane in nas postavijo v nepredvidljive situacije.
V petek, 3. junija popoldne, je v Logatcu potekala vaja Potres Logatec 2016, ki jo je organizirala tamkajšna Civilna zaščita. Simulirali so posledice potresa 7. stopnje po evropski potresni lestvici, v ruševinah pa so bili ponesrečenci. Te smo s tehničnimi posegi izvlekli na prosto in jim ob pomoči gasilcev – bolničarjev poveljstva Log – Dragomer nudili prvo pomoč ter jih pospremili do reševalnega vozila. Na vaji je sodelovalo več kot 280 ljudi, prisotni pa so bili tudi reševalni psi. Ob analizi vaje je bilo ugotovljeno, da je bila organizacijsko zelo dobro pripravljena in tudi odlično izpeljana. Morebitne pomanjkljivosti in napake se bodo na prihodnjih vajah odpravile.
V soboto, 4. junija, se je ekipa gasilcev – bolničarjev poveljstva Log – Dragomer udeležila XXI. regijskega preverjanja ekip prve pomoči Civilne zaščite in Rdečega križa ljubljanske regije. Ekipa je za prvič na takem tekmovanju dosegla odličen razultat.

V soboto, 11. junija, je bilo na stadionu Bonifika v Kopru državno člansko tekmovanje. Udeležila se ga je ekipa članov A. Ta se je potrudila po svojih najboljših močeh in pokazala svoje znanje. Ker pa je bila konkurenca prehuda, njihov rezultat ni posebno bleščeč. Kljub temu smo zelo ponosni nanje, ker so se že drugič zapored udeležili tega tekmovanja. Dan kasneje je potekal Maraton Franja in po tradiciji smo bili redarji.

Regijsko tekmovanje v gasilski orientaciji je bilo v soboto, 18. junija, organiziralo pa ga je PGD Grahovo iz Gasilske zveze Cerknica. Tekmovanja se je udeležila ekipa gasilcev pripravnikov. Kljub vročemu soncu so s progo uspešno opravili in zasedli 4. mesto.

Tradicionalno 19. srečanje članic – gasilk v organizaciji PGD Laze – Jakovica je potekalo v soboto, 16. julija. Tekmovanja se je udeležila ena ekipa iz našega društva. Z nalogami so članice uspešno opravile in zaključile to tekmovanje. Dogodek se je nadaljeval z gasilsko veselico z ansamblom Biseri.

Čestitamo vsem, ki so na tekmovanjih zastopali naše društvo. Pohvalili bi ekipo gasilcev – bolničarjev našega poveljstva, ki se je izvrstno odrezala na svojem prvem tekmovanju. Vsem želimo veliko uspehov še naprej.

 

Z gasilskim pozdravom, na pomoč,

PGD Dragomer – Lukovica

Oglejte si tudi