Logo MojaObčina.si
JUTRI
23°C
10°C
NED.
23°C
11°C
Oceni objavo

Naš trud je poplačan

Minilo je približno leto dni, odkar smo se prvič srečale na dvorišču gasilskega doma. Večina nas sploh ni vedela v kaj se podajamo. Sesalna cev, cevar ena, strojnik,…izrazi s katerimi si do takrat nismo bile na TI. Mogoče nas je ravno to spodbudilo k spoznavanju kaj tekmovalna gasilska vaja sploh je. Po nekaj srečanjih smo že vse blede stale na našem prvem tekmovanju, srčni utrip je ponorel, trema je dosegla višek……..bile smo na koncu razvrstitve. Nič zato. Krst smo preživele, trdno odločene, da se ne predamo in nadaljujemo z vajami.
Ob letu osorej pa smo jo dočakale…..tisto prvo, pravijo, da je najslajša! Bilo je na tekmovanju v Podlipi, v organizaciji PGD Podlipa – Smrečje. Tik pred začetkom tekmovalnega dela smo v en glas zavpile:« Kdo je najboljši?.….LOŽANKE«, je odmevalo. V tistem hipu se nam še sanjalo ni, da bo na koncu res tako. Da bomo v zrak dvignile zmagovalni pokal. Bile smo ponosne in nasmeh ni in ni izginil z naših obrazov. Premlevale smo potek vaje in se zavedale , da smo vse dale od sebe svoj maksimum in da so se stvari, kot radi rečemo, poklopile….tudi tisti zadnji dejavnik – sreča je bila tokrat na naši strani. Na ta način smo več kot upravičile naše priprave na Hvaru. Občutki so res lepi in od tu naprej je potrebno graditi naš napredek. Še kako se zavedamo, da je predvsem potrebna kilometrina in da je pred nami še ogromno vaj in verjamemo, da tudi še kakšna zmaga.


Še nekaj imamo za Vas: Vemo, da se bližajo prazniki in da prihaja čas obdarovanj. Čas, ko si med drugim izmenjujemo tudi koledarje. Rade bi vam povedale, da bo letos gasilski koledar povsem drugačen. Glavno besedo imamo tokrat ženske – gasilke, ki smo tudi fotografiranje sprejele kot povsem nov izziv ( tako kot smo pred letom dni vzele gasilstvo ). Nobena namreč še nikoli ni bila v vlogi modela. Moram vam povedati, da je bilo nastajanje koledarja izredno zabavno in da vas tudi tokrat ne bomo razočarale. Končni izdelek je za nas še ena zmaga. Ob tej priložnosti bi se vse punce rade zahvalile vizažistki Tini Janša, ki je poskrbela za naš popoln zunanji izgled in seveda našemu fotografu Andreju Gubiču, ki je prenesel vse ženske »muhe« in na koncu iz vsake potegnil tisto najboljše! Še enkrat hvala obema.

Naj Vas ne mine radovednost in si zagotovite svoj izvod koledarja pri vašem najbližjem prijatelju gasilcu ali prijateljici gasilki. Ne bo Vam žal!!!

Pika G, PGD Log

Oglejte si tudi