Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
4°C
JUTRI
14°C
2°C
Oceni objavo

Drage soobčanke in spoštovani soobčani,

spoštujem dano obljubo in sporočam, da sem se odločil kandidirati za župana naše občine.

Ugotavljam, da se domoljubje začne v najmanjši celici našega okolja, to je družina, in se prav prek okolja bivanja nadaljuje na raven države. Odločil sem se, da vam svoje mednarodne izkušnje in tiste, pridobljene na najvišjih nivojih naše domovine, ponudim pri vodenju naše občine.

Moja družina nadaljuje že stoletno tradicijo bivanja v krajih današnje občine. Še kako mi je mar, kako se bo to okolje v prihodnje razvijalo. Zato čutim odgovornost in potrebo po tem, da v domače okolje posredujem svoje znanje in izkušnje iz gospodarstva, športa, voditeljstva in spoštovanja človeških vrednot.

V vsej svoji delovni dobi sem dobrih 21 let prebil na vodstvenih delovnih mestih in opravljal tudi odgovorno nalogo poveljnika v boju za samostojno domovino Slovenijo. Na potovanjih v tujini sem spoznal, kako zelo veliko mi pomeni slovenska tradicija. Prav je, da v takih prizadevanjih dodam svoj prispevek k temu, da se tradicija v domačem okolju še bolj poudari in ohrani za poznejše rodove. Naša tradicija pa že pregovorno živi le skupaj z visoko razvitimi človeškimi vrednotami, na kar pa v zadnjem obdobju ne moremo biti ponosni.

Naša občina glede na dohodek na prebivalca sodi med materialno najbolj razvite v Sloveniji, o tem ni dvoma, vendar to ni dovolj. Naš potencial vidim v tem, da svojo skupnost dvignemo na višjo raven medčloveških odnosov, da bomo občani te lepe občine dobre volje in s pokončno držo hodili po že asfaltiranih cestah.

Zato naša občina potrebuje graditelja medčloveških odnosov, katerim so osnova plemenite človeške vrednote, kajti pozitivno motiviran občan je najboljša promocija kraja bivanja in po tem bomo prepoznavni.

Gradnje cest in ekonomije se ljudje učimo v šolah, zato je tak kader razmeroma lahko najemati, čeprav ne smemo zanemariti odgovornosti planiranja in poštene izvedbe tovrstnih projektov. Razvoj kraja in odnosov ljudi v njem je odvisen tudi od izgradnje, dokončanja ali razširitve določenih športno-kulturnih objektov, ki jih potrebujemo in kjer se krajani srečujemo. Ampak o mojem programu enkrat naslednjič. Lahko me pa še vedno pocukate za rokav na cesti in vprašate, kar vas zanima.

Zavedam se odgovornosti svoje odločitve, ki me vodi iz varnega in motivacijsko izrednega delovnega okolja v še delno neraziskano področje. V ekipi, s katero sodelujem, je polno realnega optimizma, kar pomeni, da se za rezultate naših prizadevanj ne gre bati. Odločali pa boste vi, drage moje soobčanke in soobčani!

 

Vaš sosed Miran

Oglejte si tudi