Logo MojaObčina.si
DANES
10°C
5°C
JUTRI
15°C
2°C
Oceni objavo

Skupščina Mah teatra

Kultura je pomemben element družbe, ki se dotika človeškega delovanja tako na področju umetnosti, znanosti, politike kot tudi naših navad in vrednot. Je pomemben element sodobne družbe, saj prispeva k oblikovanju in ohranjanju družbenih vrednot ter kritično prikazovanje etičnih načel. Pomaga pri razvoju empatije, spoštovanja in strpnosti med ljudmi.

Kulturno društvo Mah Teater, ki ima sedež v občini Log-Dragomer in s svojim delovanjem povezuje člane z Vrhnike, Borovnice, Brezovice, Logatca ter Ljubljane, je v petek 12. maja 2023 v prostorih občine Log Dragomer izvedlo redno skupščino. Pred samo skupščino je imel predsednik društva Miran Setnikar interno predavanje o vlogi in pomenu kulturne dejavnosti, posameznikove vloge v društvu in o pomenu skupnega delovanja za uspešnost vsake organizacije, med drugim tudi društev. Predavanju so se pridružili tudi nekateri od povabljenih društev iz Občine Log-Dragomer.

Predavanju je sledil bolj uraden del skupščine, na katerem so bili predstavljeni vsebinski in finančni vidiki delovanja v letu 2022, na katerega so še delovale posledice epidemije. Kljub vsemu velja poudariti uspehe društva z izvedbo predstave Pohlep v kotlini barjanski in pripravami na premiero Moj ata socialistični kulak, ki je bila izvedena v začetku leta 2023. Uspešno je bil zaključen tudi izbor Naj barjanske pravljice, ki je pod nazivom Naj barjanska zgodba potekala širše, v sklopu osnovnih šol v občinah, ki so povezane v Las Barje.

V skupščini se je govorilo tudi o ambicioznih načrtih za prihodnost. Društvo želi pripraviti novo gledališko predstavo, s katero bi se poskusili predstaviti na tekmovanjih amaterskih gledališčnikov. Tudi Naj barjanska zgodba naj bi zaživela v novi podobi, kako točno bodo v društvu skupaj s partnerji projekta razmislili in se odločili po objavi na letošnji podelitvi priznanj, ki bo potekala 22. 5. 2023 v Cankarjevem domu na Vrhniki.

V juniju bo premiera lutkovne predstave otroške skupne, ki jo v okviru društva vodi Vesna Kučan, nadaljuje se uprizarjanje predstave Moj ata socialistični kulak, premiera še ene gledališke predstave Nepričakovani obisk ter postavitev lutkovne predstave ruskega avtorja Zajček Domišljavček pod vodstvom režiserja Matije Milčinskega.

Načrtov vsekakor ne manjka, ti so bili na skupščini podkrepljeni tudi z nekaterimi spremembami statuta društva Mah Teater. Spremembe statuta bodo društvu omogočile prilagajanje na pestro dogajanje znotraj in zunaj društva. S spremembami želi društvo privabiti nove člane ter omogočiti njihovo aktivno udejstvovanje v širokem spektru raznolikih kulturnih uprizoritev ter s tem občinstvu ponuditi kvalitetne kulturne dogodke, kjer bi vsak našel nekaj zase.

O poteku in izvedbi dogodkov, ki se bodo odvijali v naslednjih tednih, pa več v naslednji številki časopisa.

KD Mah Teater


Oglejte si tudi