Logo MojaObčina.si
DANES
10°C
5°C
JUTRI
15°C
2°C
Oceni objavo

Risanje karikatur z akad. slikarjem Milanom Eričem

Na četrtkov deževni dan, 13. aprila, smo v KUD Kosec v sodelovanju z učiteljico in učenci likovne umetnosti na OŠ Log Dragomer organizirali delavnico risanja karikatur v sodelovanju z akademskim slikarjem Milanom Eričem, profesorjem na ljubljanski likovni akademiji. Zbrali so se učenci, ki uživajo v risanju in ustvarjanju. Najprej jih je g. Milan pozdravil in predstavil tematiko risanja, tokrat so se odločili, da rišejo karikature. Na privlačen način je popeljal učence likovne umetnosti v svet karikature. Poudaril je, da karikatura nikogar ne žali, ampak je samo na humoren način prikazan posameznik, žival ali pa dogodek. 
Risanje je dejavnost, ko nekaj iščemo, ne obupamo ob napakah, smo vztrajni, opravljamo korekcije, iščemo pravi izraz, dokler ne pridemo do rezultata. Z malimi koraki se daleč pride, napake so sestavni del risanja, ki nam pomagajo izboljšati risbo. Tako pridemo do boljših rezultatov po besedah g. Milana. 
Vsak učenec je dobil po dva papirja in dobro preučil fotografijo osebe, katere karikaturo naj bi narisal . Nato so izbrali format, s svinčnikom narisali skico, na osnovi katere so potem narisali končno risbo karikiranega obraza. Za motive so izbrali znane osebnosti iz javnega življenja in medijev. Nastale so zanimive in šaljive podobe Alberta Einsteina, Donalda Trumpa, Salvadorja Dalija, Lane del Rey, mr. Beana in druge. 

Učenci so se presenetljivo dobro odzvali s kvalitetnimi likovnimi izdelki. Razstavili so jih na panoju v hodniku šole in se nasmejali ob šaljivih karikaturah. 
Vabimo vas, da se nam pridružite na majskem srečanju z g. Milanom Eričem, ko bomo risali junake iz risanih filmov.

Anica Vengust, KUD Kosec



Oglejte si tudi