Logo MojaObčina.si

Log - Dragomer

DANES
24°C
13°C
JUTRI
17°C
14°C
3258

Prva jesenska pravljična urica na Logu

V deželo je prišla jesen in KUD Kosec je v sodelovanju s Cankarjevo knjižnico Vrhnika začelo s pravljičnimi uricami. V četrtek, 4. oktobra, smo v Osnovni šoli Log - Dragomer imeli prvo srečanje v novi sezoni. Udeležba sicer ni bila pretirano velika, kljub temu pa smo zelo uživali.

Najprej smo se predstavili in ponovili pravljična pravila. Pogovorili smo se tudi o tem, kaj vse smo počeli poleti, ko se nismo družili. Nato je sledila pravljica Čarobna krogla (avtor Arcadio Lobato), ki so ji otroci z zanimanjem prisluhnili. Govori o kozjem pastirčku Manolu. Vsako jutro žene koze na pašo in nekega dne v bližnjem grmu zagleda nenavadno svetlobo. Ko se ji približa, ugotovi, da je to čarobna krogla, ki vsakemu izpolni eno željo. Deček je več dni zapored razmišljal, kaj naj si zaželi, a se ni in ni mogel odločiti. Vaščani so se mu čudili, zakaj je tako dobre volje in skušali razkriti njegovo skrivnost. Za njim so poslali dečka, ki je Manolu ukradel čarobno kroglo. Ko se je le-ta z ukradenim plenom vrnil v vas, si je vsak izmed vaščanov nekaj zaželel in čarobna krogla jim je želje izpolnila. Kmalu so ugotovili, da jih bogastvo ne osrečuje. Želeli so si, da bi bilo vse tako kot nekoč. Manolu pa krogla še ni izpolnila želje, zato si je on zaželel, da bi bilo vse kot nekdaj. In tako so še naprej živeli srečno, čeprav niso bili premožni.

Po pravljici so otroci še ustvarjali. Vsak je pobarval svojega pastirčka in iz vate oblikoval ovčko. Ker nas ni bilo veliko, smo imeli več časa za pogovor. Zapeli smo tudi pesem Pastirička žgance kuha in Kekčevo pesem. 

Na pravljičnih uricah na Logu se bomo družili vsak prvi četrtek v mesecu ob 17. uri. Ker je 1. november praznik, se bomo naslednjič srečali 8. novembra. Lepo vabljeni vsi otroci med 4. in 9. letom starosti, da se mi pridružijo.

 

Pravljični pozdrav, Barbara Kuzmič

 

Všečkaj objavo

Oceni objavo

Število glasov: 0

Oglejte si tudi