Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
4°C
JUTRI
14°C
2°C
Oceni objavo

Premiera nove satire kljub oviram bo!

Gledališka skupina, ki je lansko leto nastopala pod okriljem KUD KOSEC, je zaradi lažjega načina delovanja letošnje poletje ustanovila samostojno Kulturno društvo MAH TEATER. Ustanovitelji so vsi člani ansambla.

Kljub negotovosti zaradi korona virusa in priporočilom, ki jih predpisuje NIJZ, pod omejenimi pogoji pripravljajo novo predstavo – tokrat predelano Cankarjevo satiro »Pohujšanje v dolini šentflorjanski«. Skupina, ki je lansko sezono z režiserjem Jožetom Čamernikom uspešno odigrala deset ponovitev veseloigre »Trije vaški svetniki« širom po Sloveniji (nasmejite si ji lahko na YouTube pod »MAH TEATER«), se je letos pod taktirko izkušenega režiserja Matije Milčinskega lotila Cankarjeve satire. Igralci sami so jo posodobili in vanjo vključili tudi aktualne dogodke, ki so nas letos spremljali. Kakšne? To pa si boste morali ogledati sami, ko bo igra pripravljena za ogled. Nekaj pove že naslov: »Pohlep v kotlini barjanski«, kratek opis in predstavitev vlog pa si lahko preberete na njihovi spletni strani www.mah-teater.si.

Trenutno zaradi omejitev vadijo preko ZOOM-a, takoj ko bo mogoče, pa se vrnejo na oder PGD LOG, s katerim so se septembra dogovorili za termine vaj in kjer naj bi takoj, ko bo mogoče, (predvidoma januarja oz. ko bo to varno za nastopajoče in gledalce), imeli tudi premiero.

Čeprav vaje niti slučajno niso tako intenzivne, kot bi si želeli, pa ostale aktivnosti niso zastale. Njihova želja in načrt je v naslednjem poletju pripraviti gledališke večere pod odprtim nebom, povezujejo se tudi z organizatorji različnih gledaliških prireditev za nastope na prostem širom po Sloveniji, v pripravi pa je tudi načrt za izpeljavo amaterskega gledališkega abonmaja za sezono 2021/22. Ravno tako je v pripravi tudi projekt za izpeljavo lutkovnih predstav.

Želja, načrtov in izzivov imajo veliko, zato so v društvo prisrčno vabljeni novi člani – igralci, tonski in svetlobni mojstri, scenografi, kreatorji, izdelovalci lutk ... Skratka vsi, ki imajo izkušnje ali pa bi se želeli ukvarjati z gledališko dejavnostjo, pa za to nikoli niso imeli časa, poguma ali volje. Ravno tako bodo veseli pomoči tistih, ki bi lahko pomagali pri organizaciji različnih kulturnih dogodkov, ki jih bo MAH TEATER pripravljal v prihodnosti, kakor tudi tistih, ki bi lahko pomagali pri delovanju in načrtovanju novih projektov. 

Če čutite z MAH TEATROM, lahko postanete tudi podporni član, donator ali sponzor. 

 

Pišite jim na info@mah-teater.si ali na FB @mah.teater oz. pokličite na 041 221 556 (Inka) ali 041 703 327 (Miran). 

 

 

 

 

Oglejte si tudi